Ingezonden persbericht

Persbericht

De Geur van de Liefde

Vlinders in je buik? Echte liefde? Het pakt je, het gebeurt, het vertekent je werkelijkheid. Maar wat is het? Aan de hand van het liefdesleven van de slak en het varken, zal duidelijk worden gemaakt wat de lichamelijke achtergronden zijn van het wonderlijke fenomeen liefde. Feromonen spelen hierbij een belangrijke rol. En feromonen zijn simpel gezegd uitwendige 'hormoonachtige' stoffen die ons reukorgaan kan detecteren en die onder meer worden aangemaakt onder de oksels. 'Uw geur bevat een boodschap' is slechts één van de prikkelende stellingen die de spreker van vanavond zal toelichten. Wil je weten welke boodschap? Kom dan horen hoe chemische communicatie -waarbij GEUR een belangrijke rol speelt - het verloop van een liefdesproces beïnvloedt.

Door Dr. Focko Rommerts, biochemicus en als universitair hoofddocent verbonden aan de afdeling Interne Geneeskunde, Dijkzigt Ziekenhuis, EUR Rotterdam. Zijn hobby is om op wetenschappelijke wijze 'de geurige chemie der liefde' te bespreken.

Studium Generale: Bluff your way in Geur van de Liefde.
Plaats en tijd: Speakers, Burgwal 45-49, 2601 DC Delft, 24 maart, 20.15 uur Informatie: Studium Generale, Jaffalaan 5, 2628 BX Delft Telefoon: 015-2785235, studiumgenerale@tbm.tudelft.nl