Ingezonden persbericht


DSView 2.0 van Avocent bevat DSWebview voor browsertoegang tot meerdere servers

Software voor veilige toegang tot onbeperkt aantal servers en andere datacenter-apparatuur in het netwerk

13 maart 2003 - Avocent Corporation (NASDAQ/NM: AVCT), een belangrijke mondiale aanbieder van apparatuur voor KVM-switching en netwerkverbindingen, heeft vandaag DSView 2.0 aangekondigd. Deze software beschikt over DSWebview, een browsergestuurde versie van de beheersoftware die de hoeksteen vormt van de KVM over IPÔ switches van Avocent. Met deze switches kunnen een onbeperkt aantal switches in datacenters worden beheerd. Met DSView 2.0 wordt het voor netwerkbeheerders mogelijk om op een veilige manier toegang te krijgen tot elk apparaat in het datacenter via een gewone IP-verbinding. De beheerder kan DSWebview gebruiken voor het opsporen van problemen, maar ook voor bijvoorbeeld het opnieuw starten van een server. Hiervoor gebruikt de beheerder een gewone webbrowser, zodat hij vanuit iedere plaats ter wereld toegang heeft.

"Netwerkbeheerders moeten flexibel kunnen werken en moeten dus op een gemakkelijke en veilige manier toegang kunnen krijgen tot hun netwerk, waar ze zich ook bevinden", aldus Gary Johnson, als Senior Vice President verantwoordelijk voor de wereldwijde marketing en verkoop van Avocent. "DSView 2.0 en DSWebview maken gebruik van de unieke centrale verificatie- en auditvoorzieningen van Avocent om op basis daarvan de meest veilige toegang mogelijk te maken tot alle apparatuur van het datacenter, allemaal via een gewone IP-verbinding."

DSView 2.0 biedt crossplatform-ondersteuning en is geoptimaliseerd voor gebruik met Internet Explorer 5.5 en hoger, Netscape 6.2 en hoger, Mozilla en Internet Information Server 5.0. Bestaande klanten met Avocent DSView 1.x kunnen een gratis upgrade naar DSView 2.0 krijgen. Breng voor meer informatie over prijzen, upgrades, beschikbaarheid en productgegevens een bezoek aan Avocent op www.avocent.com. Avocent demonstreert DSView 2.0 en zijn KVM over IPÔ-switchingsystemen op CeBIT in Hannover (van 12 tot 19 maart, hal 15, stand B11).

Avocent Corporation
Avocent (NASDAQ: AVCT) is wereldwijd leverancier van oplossingen voor KVM-switching (keyboard, video en muis), externe toegang en seriële verbindingen. Deze oplossingen zijn erop gericht IT-managers op een vlotte manier toegang te verlenen tot meerdere servers en datacenter-apparatuur en zo een beter netwerkbeheer mogelijk te maken. De KVM-oplossingen van Avocent worden gedistribueerd door de grootste serverfabrikanten ter wereld en zijn aanwezig in bedrijven uit de Fortune 100 over de hele wereld. Kijk voor meer informatie op www.avocent.com.

Toekomstgerichte uitspraken
Dit persbericht bevat uitspraken die toekomstgericht van aard zijn, zoals gedefinieerd in de Private Securities Litigation Reform Act van 1995. Hierbij gaat het om uitspraken die betrekking hebben op mogelijkheden in de markt, productontwikkeling, activiteiten op het gebied van engineering en design, en de beschikbaarheid en toepassingsmogelijkheden van producten. Deze toekomstgerichte uitspraken zijn onderhevig aan risico's en onzekerheden die ertoe kunnen leiden dat de werkelijke resultaten aanzienlijk kunnen verschillen van de gedane uitspraken, inclusief de risico's die verbonden zijn aan de introductie en ingebruikneming van nieuwe producten en technologieën, risico's die verbonden zijn aan inspanningen op het gebied van productontwerp, en risico's die verbonden zijn aan de afhankelijkheid van een beperkt aantal leveranciers van componenten en single-source componenten. Andere factoren die ertoe kunnen leiden dat de operationele en financiële resultaten afwijken van de gedane uitspraken zijn beschreven in het jaarrapport van Avocent op formulier 10-K dat is vastgelegd bij de Securities Exchange Commission op 29 maart 2002.

Avocent en KVM OVER IP zijn (wettig gedeponeerde) handelsmerken van Avocent Corporation of zijn dochterondernemingen. Alle overige handelsmerken en bedrijfsnamen zijn (wettig gedeponeerde) handelsmerken van de desbetreffende bedrijven.

###

Nienke Schipper
AxiCom PR Benelux

Direct: +31 (0)70 312 0384 Mob: +31 (0)6 23 31 67 98 Email: nienke.schipper@axicom.com Web: www.axicom.com

Nassaulaan 5, 2514 JS Den Haag, Nederland
Tel: +31(0)70 312 0380 Fax: +31(0)70 312 0381

Contactpersonen voor de media:
Ronald Hendriks
Avocent Corporation
+31 (0) 10 20 45 727
ron.hendriks@avocent.com

Nienke Schipper
AxiCom
+31 (0) 70 312 0384
nienke.schipper@axicom.com