Gemeente Emmen


---

Persbericht: aantal I/D- en WIW-banen vastgesteld, 13 maart 2003

WiW/ID-banen
Aantal gesubsidieerde arbeid vastgesteld

Het college van burgemeester en wethouders hebben besloten het het aantal beschikbare I/D en WiW-banen in de gemeente Emmen op een vast volume vast te stellen. Het maximaal aantal WiW-banen is vastgesteld op 322 banen, het maximaal aantal I/D-banen is op 383. Hiermee wordt vastgehouden aan het uitgangspunt zoveel mogelijk gesubsidieerde arbeidsplaatsen te behouden. Dit levert wel een financieel tekort op. Aanvullende maatregelen zijn wel noodzakelijk.

De gemeente Emmen is van mening dat gesubsidieerde arbeid een belangrijk instrument is om werkzoekenden aan een reguliere baan te helpen en zo veel mogelijk gesubsidieerde arbeidsplaatsen te behouden. Dit alles moet uiteindelijk resulteren in een inzet van gesubsidieerde arbeid als uitstroomintstrument naar regulier werk. De gemeente Emmen wil daarover in gesprek met de werkgevers van gesubsidieerde werknemers zodat gezamenlijke oplossingen geinventariseerd kunnen worden. Tijdens de gesprekken wordt informatie over de stand van zaken tot gesubsidieerde arbeid uitgewisseld. Onder anderen komt aan de orde de inzetting van ID-banen in reguliere banen. Het doel is om 100 de WiW/ID-banen om te zetten in reguliere banen.

Landelijk beleid
In 2002 is bij de totstandkoming van het kabinet Balkenende een strategisch akkoord gesloten. In dat akkoord zijn bezuinigingsmaatregelen aangekondigd op het terrein van de gesubsidieerde arbeid (WiW- en I/D-banen). De maatregelen zijn onderwerp van discussie geweest in het overleg van Kabinet met werkgevers en werknemers.

Hoe verder?
Voor 1 mei 2003 vinden de gesprekken plaats met werkgevers en is een plan van aanpak gereed met concrete maatregelen. In juni wordt nieuw beleid gepresenteerd, waarbij in samenspraak met werkgevers heldere uitgangspunten voor de toekomst van gesubsidieerde arbeid zijn geformuleerd.


---


---

Alle rechten voorbehouden. Aan de op deze pagina's gepresenteerde informatie kunnen geen rechten worden ontleend
(c) 2003 Gemeente Emmen