Politie Midden- en West Brabant

Persberichten Bergen op zoom

donderdag 13 maart 2003

Brutale Diefstal Frankeermachine:

Op maandag 10 maart kwam er bij een bedrijf aan de Grote Kerkstraat in Steenbergen een man binnen die de meterstand van de frankeermachine op kwam nemen. Deze frankeermachine werd door hem "even" meegenomen om een zegeltje te vervangen.

De man is hierop niet meer teruggeweest.

Het betreft een nagenoeg kale man rond de 45 jaar, met een grote rode snor, gekleed in een TPG jas.

Bij informatie bij de TPG wist men van niets.

Brand in schuurtje:

Op 11 maart woedde er in de vroege avond een brandje in een schuur van een woning aan de Kruitweg in Steenbergen.

In het schuurtje was een inboedel opgeslagen die als verloren mag worden beschouwd.

Bij de brand kwam een kleine hoeveelheid asbest vrij doordat het dak uit asbestplaten bestond.

Een en ander werd door de brandweer geblust en grotendeels geruimd.

En gespecialiseerd bedrijf verzorgt de verdere schoonmaak.

Diefstallen uit autos:

Afgelopen nacht werd op diverse plaatsen in de gemeente Rucphen ingebroken in autos.

Op de Turfgreef te Rucphen werd een ruit vernield van een bus. Diverse goederen, waaronder een tas en een rekenmachine werden ontvreemd. Nabij de bus lagen papieren afkomstig van een andere inbraak in een auto welke op de Turfberrie geparkeerd stond.

Daar werd eveneens door vernieling van een ruitje toegang verkregen tot een auto. De radio-cd-speler als mede enkele waardepapieren werden daar ontvreemd. Schadebedrag onbekend.

Uit een auto aan de Moervaart werden de autoradio met diverse cds gestolen. Voorlopig geschatte schade 450, -

Uit een auto aan de Kerkstraat werd een autoradio weggenomen met enkele cds Die cds werden later in de omgeving terug gevonden. Schade ongeveer 470, -

Bekeuringen autogordels:

Op de Heerma van Vosstraat in Roosendaal werd tussen 09:30 en 11:30 uur een autogordelcontrole gehouden. Er werden in die periode 47 bekeuringen voor het niet dragen van een autogordel uitgeschreven.

5 verdachten aangehouden na inbraak in café:

Donderdagmorgen omstreeks 04.30 uur werd door een attente buurtbewoner gezien dat een 5 tal mannen met breekwerktuigen bezig waren in te breken in een café aan de Dorpsstraat te Halsteren waarop hij via 112 de politie in kennis stelde.

Politiemensen van het team Halsteren/BoZ Noord die op weg waren naar de melding zagen bij het naderen van het pand een kleine rode personenauto in de tegenovergestelde richting over de Dorpsstraat rijden met daarin vijf personen.

Die wagen, waarvan het signalement overeen kwam met die van de vluchtwagen bij de inbraak, kon even later op de Randweg Oost worden staandegehouden.

In de auto werden inbrekerswerktuigen aangetroffen en onder de auto een kartonnen doos met muntgeld. De inzittenden werden aangehouden en later in verzekering gesteld.

Onderweg hadden ze al rijdend zowel een deel van de buit (waaronder muntgeld) als inbrekersbenodigdheden uit de auto gegooid.

Inbraak woning:

Op woensdagmorgen werd ingebroken in een woning aan de Julianastraat te Halsteren. De dader wist de achterdeur te forceren en heeft uit de woning geld, een laptop, documenten en sieraden weggenomen. De totale waarde van de buit bedraagt circa 7000 Euro.

Snelheidscontrole:

Plaats Straat Toegestaan Hoogste snelheid Aantal overtreders

Bergen op Zoom

Konijnenburgweg

50 92 61

Halsteren Steenbergseweg

50 75 30

Bergen op Zoom Ravelstraat

50 79 28

Extra controles dragen autogordels:

Woensdag werden op diverse plaatsen in Halsteren autogordelscontroles uitgevoerd. In totaal zijn circa 100 bestuurders gecontroleerd waarbij bleek dat er 11 geen gordel droegen, deze werden bekeurd.

Hennepkwekerij opgerold:

Hedenmorgen heeft het politieteam Woensdrecht een inval gedaan in een loods aan de Antwerpsestraatweg in Hoogerheide. Daarin werd een forse hennepkwekerij aangetroffen. De loods was onderverdeeld in 3 segmenten, 1 ruimte voor opkweek van de kleine plantjes en twee ruimtes voor het daadwerkelijke groeiproces. In totaal werden ruim 3600 planten aangetroffen.

De kwekerij is ontmanteld. De planten zijn vernietigd en de overige apparatuur is na overleg met het openbaar ministerie in beslag genomen.

Bij de inval werden tevens twee personen in het pand aangetroffen. Zij zijn voor nader onderzoek ingesloten.

De hennepkwekerij werd ontdekt op aangeven van de stroomleverancier. In dit geval was er geen sprake van fraude bij het afnemen van de stroom maar door de grote geconcentreerde afname en het daarbij gebruikte schakelsysteem ging de openbare straatverlichting in de directe omgeving van het pand regelmatig aan danwel uit op een tijdstip dat dit niet hoort te gebeuren.

Drugscontrole:

Bij een drugscontrole in de Brugstraat in Roosendaal werden twee Belgen aangehouden. Zij waren in het bezit van 114 gram hash. Zij werden aangehouden en later heengezonden met een boete van 1300 euro

Bron: Hans Beurskens