HOGESCHOOL INHOLLAND ROTTERDAM

HBO Recht, Toerisme en Media & Entertainment in Rotterdam

13 maart 2003

Hogeschool INHOLLAND Rotterdam breidt opleidingenaanbod uit:

Nu ook HBO Recht, Toerisme en Media & Entertainment in Rotterdam

ROTTERDAM - Hogeschool INHOLLAND Rotterdam start per 1 september 2003 met drie nieuwe HBO-opleidingen. Het gaat om HBO Recht, HBO Toerisme en Media & Entertainment Management. De staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen heeft Hogeschool INHOLLAND toestemming gegeven om vanaf het nieuwe collegejaar in Rotterdam de voltijd HBO-studies aan te bieden. Met de nieuwe opleiding HBO-Recht versterkt Hogeschool INHOLLAND Rotterdam in belangrijke mate het aanbod in de Juridische sector. De opleiding Media & Entertainment Management leidt studenten op voor een industrie die de laatste jaren flink is opgebloeid in Rotterdam. De opleiding HBO Toerisme betekent een welkome verbreding van het economische aanbod in de Rotterdamse regio. Informatie over de drie opleidingen wordt gegeven op de open dagen van Hogeschool INHOLLAND Rotterdam.

Met de opleiding Hoger Toeristisch & Recreatief Onderwijs start Hogeschool INHOLLAND Rotterdam met de langverwachte studie. De tweede stad van Nederland profileert zichzelf steeds meer als een veelzijdige en internationale stad op cultureel en toeristisch gebied. Dit bereikte een hoogtepunt nadat Rotterdam in het jaar 2001 Culturele hoofdstad van Europa was. Met de opleiding HBO-Toerisme levert Hogeschool INHOLLAND Rotterdam een bijdrage aan de groeiende vraag aan hoger opgeleide professionals op het gebied van Toerisme en Recreatie in de regio.

De studie HBO Recht betekent een verrijking van het juridisch aanbod in de hogeschool. Hogeschool INHOLLAND Rotterdam heeft al ruime ervaring op het gebied van Juridisch gerelateerde opleidingen; te weten de opleiding Sociaal Juridische Dienstverlening en de opleiding Management, Economie en Recht. Hogeschool INHOLLAND speelt met de nieuwe opleiding in op de groeiende vraag naar HBO-juristen. HBO-juristen beschikken over een brede juridische basis om zowel binnen overheden als bedrijven te werken in de zogenaamde niet-togaberoepen. Juist in een stad als Rotterdam is het belangrijk om afgestudeerde juristen op HBO-niveau op te leiden.

De opleiding Media & Entertainment Management wordt naast Haarlem en Diemen nu ook in Rotterdam aangeboden. Hogeschool INHOLLAND Rotterdam heeft al ruime ervaring met haar diverse opleidingen op het gebied van Communicatie. Studenten kunnen nu ook kiezen voor de opleiding die ze opleidt voor leidinggevende functies binnen de Media & Entertainmentindustrie. Hogeschool INHOLLAND draagt hieraan bij door professionals af te leveren op de arbeidsmarkt die breed inzetbaar zijn op het gebied van, radio- en TV-producties, internet en organisatie van evenementen.


-.-.-.-.-

Noot voor de pers
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de voorlichter van Hogeschool INHOLLAND Rotterdam, Donatello Piras, of 010-439 9941 of
06-54980998 Donatello.Piras@INHOLLAND.nl.

13 mrt 03 17:10