Korps: Brabant-Noord, plaats: Uden 13-03-2003 Persbericht district De Leijgraaf

VERDACHTE MISHANDELING AANGEHOUDEN, Uden

Op de Mellessingel in Uden heeft de politie woensdagmiddag een 57-jarige inwoner van die plaats aangehouden. Hij wordt er van verdacht een 15-jarige jongen, eveneens afkomstig uit die plaats even daarvoor in het gezicht geslagen te hebben. Het slachtoffer sprak een aantal agenten die langs kwamen rijden aan over het feit dat hij zojuist in zijn gezicht geslagen was. Op basis van het signalement kon de man even verderop aangehouden worden. Waarschijnlijk lag een onenigheid in het verkeer ten grondslag aan het incident. Hij kon later die dag met een proces-verbaal huiswaarts keren.

DIVERSE VERKEERSCONTROLES

De politie heeft woensdag diverse verkeerscontroles gehouden. * Op de Mellesingel te Uden en de Antoniusstraat te Volkel kregen in totaal 21 automobilisten een bekeuring voor het overschrijden van de snelheid of het niet dragen van een gordel. * Op het Hurkse in Erp werden negen bekeuring uitgedeeld vanwege te hard rijden. * Tien automobilisten op de Middegaal in Veghel kregen een boete omdat ze hun gordel niet droegen.

AANGEHOUDEN VOOR BEDREIGING EN MISHANDELING, Uden

De politie heeft donderdagmiddag een 41-jarige inwoner van Arnhem aangehouden op de Weverstraat in Uden. De man had die dag vermoedelijk na een conflict op het werk over werkzaamheden zijn baas, een 42-jarige Udenaar, bedreigd en geprobeerd zijn keel dicht te knijpen. De man is voor verder onderzoek in verzekering gesteld.

DRIEMAAL PROCES-VERBAAL, Veghel

Een 16-jarige bromfietser uit Erp kreeg donderdagochtend driemaal een proces-verbaal. Bij controle op de Hertog Janstraat bleek hij geen helm te dragen, hij geen bromfietscertificaat bij zich te hebben en de bromfiets niet verzekerd te zijn.