Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 13-03-2003 2e persbericht van 13 maart 2003

Lieshout: Man met vals geld aangehouden
Woensdagavond rond 22.00 uur is in Lieshout een 39-jarige man uit die plaats aangehouden. De man had die avond bij een zaak betaald met een vals biljet van 50 euro. Gewaarschuwde agenten namen een kijkje bij de man thuis en vonden daar nog eens 5 valse biljetten van 50 euro en een vals biljet van 100 euro. De man is voor verder onderzoek ingesloten.

Veldhoven: Stoffelijk overschot onbekende man gevonden Donderdagmorgen rond 8.45 uur is op de Witvenseweg het stoffelijk overschot aangetroffen van een nog onbekende man. Het lichaam lag in de berm van een ongenaamd zandpad tussen de Runstraat en de Dommelstraat Zuid, bij het bruggetje over de Gender. De juiste doodsoorzaak kon niet worden vastgesteld. Vrijdag wordt door het forensisch instituut sectie verricht om de doodsoorzaak vast te stellen. De politie is inmiddels bezig met het onderzoek naar onder meer de identiteit van de man. Hij is tussen de 45 en 55 jaar oud. Hij is ongeveer 1.80 meter groot en heeft een fors postuur. Hij had donker blond tot rood bruin lang krullend haar. Hij had een sik. Op zijn linker onderarm had hij een tatoeage in de vorm van een klok met een kruis erin. Onder de klok stond een datum. Hij droeg een zwarte jas, een beige werkbroek, een wit T-shirt en instapschoenen. De politie gaat er vooralsnog niet van uit dat de man door misdrijf om het leven is gekomen. Iedereen die deze man denkt te kennen wordt verzocht contact op te nemen met de politie in Veldhoven of onze centrale meldkamer via telefoon 0900 8844.

Eindhoven: Verkeerscontroles
Donderdagmorgen is op de kruising Bayeuxlaan en Professor Holstlaan een verkeerscontrole gehouden. Er zijn 43 automobilisten bekeurd die daar de verplichte rijrichting negeerden.

Donderdagmiddag tussen 12.20 en 14.00 uur is op de Wolvendijk een snelheidscontrole gehouden. De politie bekeurde 94 bestuurders. De snelste reed 81 km/u. Ter plaatse is 50 km/u toegestaan. Op de Javalaan is tussen 10.00 en 11.40 uur gecontroleerd. Daar reden 23 bestuurders te snel. De snelste reed 108 km/u. Ter plaatse is 50 km/u toegestaan. Op de Willem De Rijkestraat controleerde de politie tussen 7.50 en 9.30 uur. Daar gingen 18 bestuurders op de bon. De snelste reed 72 km/u. Ter plaatse is 50 km/u toegestaan.

Best: Snelheidscontrole
Donderdagmorgen tussen 9.00 en 11.00 uur heeft de politie op de Eindhovenseweg Zuid een snelheidscontrole gehouden. Er zijn 62 bestuurders bekeurd. De snelste reed 129 km/u. Ter plaatse is 80 km/u toegestaan.

Asten: Verkeerscontrole
Tijdens een verkeerscontrole op de Dorpsstraat in Neerkant zijn acht automobilisten bekeurd. De politie controleerde van 9.00 tot 10.00 uur op het gebruik van de autogordel.