Provincie Limburg

Provinciale bijdrage van 33.250,- voor deskundigheids-bevordering Toon

Hermanshuizen (072)
Gedeputeerde Staten hebben 33.250,- beschikbaar gesteld voor ondersteuning van deskundigheidsbevordering voor vrijwilligers van Toon Hermans Huizen. De huizen steunen, op de coördinatoren na, volledig op vrijwilligers. Om adequaat te kunnen functioneren wordt van de vrijwilligers een specifieke deskundigheid verlangd. Deskundigheidsbevordering is dan van groot belang.

In de Toon Hermans Huizen in Sittard, Maastricht en Venlo kunnen mensen terecht die kanker hebben, samen met hun naasten. Binnen de Huizen worden deze mensen geholpen zo goed mogelijk om te gaan met hun leven en hun kanker. Deze Huizen voorzien in een groeiende behoefte. Naar verwachting zal in 2004 een nieuw huis geopend kunnen worden in Parkstad.

Deskundigheidsbevordering van vrijwilligers is continu punt van aandacht. Om te kunnen functioneren in een Toon Hermans Huis is het meedoen aan deskundigheids-bevordering voor nieuwe vrijwilligers zelfs een voorwaarde. De trainingen worden verzorgd door Arthur Jansen Advies in samenwerking met de Hogeschool Zuyd. Gedeputeerde Staten zijn van mening dat deskundigheids-bevordering past in het provinciaal beleid om vrijwilligerswerk in Limburg te faciliteren. 13-3-2003 14:56