Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

donderdag 13 maart 2003

Gepakt met drank op
Tilburg- Bij een een controle op donderdag 13 maart om 05.00 uur is in de Kwaadeindstraat in Tilburg een 32-jarige man uit Heel aangehouden. Hij had teveel gedronken. Bij der ademanalyse op het politiebureau blies de man 830 ug/l. De man kreeg een rijverbnod van 10 uur en kreeg een dagvaarding mee naar huis om zich op 10 juni voor de rechter te verantwoorden. Ook moest de man zijn rijbewijs inleveren.

Snelheidscontroles
Tilburg- Agenten van het team Tilburg West hebben woensdag op verschillende plaatsen in de Reeshof in Tilburg snelheidscontroles gehouden.
Van 15.00 tot 17.00 uur deden ze dat met behulp van een lasergun op de Harlingendreef. Daar kregen 28 van 153 passanten een bon. De hoogst gemeten snelheid was 77 km. Ter plaatse mag maximaal 50 km worden gereden. Eén bromfietsbestuurder kreeg éen bon. Deze reed 54 km. Een stukje verder, op de Middeldijkdreef haalde een automobilist 93 km. per uur. Hij werd daar betrapt door een agent op een motor.

Van 19.00 tot 21.00 uur verplaatsten de agenten de controle naar een andere 50 km plek, de Bijsterveldenlaan. Daar passeerden in die tijd 105 automobilisten., waarvan er 30 te hard reden. Hier was de hoogste snelheid 74 km per uur.

De controles werden gehouden omdat buurtbewoners bij de wijkagent hadden geklaagd dat op de verschillende wegen veel weggebruikers te hard rijden. Dat bleek dus ook.

Bron: Jan Clarijs