Politie Zeeland



Z-1748-2003 ALCOHOLCONTROLE


In Zeeuwsch Vlaanderen werd donderdag tussen 16.00 uur en 21.30 uur op verschillende locaties een alcoholcontrole gehouden waarbij in totaal 147 bestuurders een blaastest moesten afleggen.
Hierbij werden geen overtredingen geconstateerd. Wel werd een boete uitgedeeld aan een automobilist voor het voeren van mistlichten en kreeg een fietser een boete voor het rijden zonder verlichting. De controles werden gehouden op de Buitenhaven en de Alvarezlaan in Terneuzen, de Westdam te Sas van Gent en de Nieuwendijk te Axel.



W-1749-2003 RIJBEWIJS INGEVORDERD


Van een 58-jarige automobilist uit Goes is donderdagavond op de Middelburgsestraat in zijn woonplaats het rijbewijs ingevorderd wegens rijden onder invloed van alcohol.
De automobilist reed slingerend over de weg, remde voortdurend en bleef stilstaan voor het groene verkeerslicht. Toen hij even later weer optrok werd hij tot stilstand gebracht door een andere automobilist die een tijdje achter de man had gereden. Toen agenten arriveerden werd een blaastest afgenomen waaruit bleek dat de man bijna 5 maal de toegestane hoeveelheid alcohol had gedronken. Hierop werd zijn rijbewijs ingevorderd en ontving hij een dagvaarding.