Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Apeldoorn, 10 maart 2003

sŽWerelds eerste URILIFT voor vrouwen !!!

Na de introductie van de oplossing tegen het wildplassen door mannen - nu óók de oplossing voor vrouwen!!

Vrijdag 14 maart a.s. vindt om 14.00 uur de officiële presentatie en overdracht aan de gemeente Rotterdam plaats van de nieuwste generatie openbare toiletten: de UriGienic op de Groothandelsmarkt in de Spaanse Polder. De ontvangst is om 13.30 uur in Restaurant en Brasserie Au Marche, Industrieweg 46 te Rotterdam. Daarna zal om 14.00 uur op locatie de overdracht plaatsvinden aan de Directeur van de Dienst Marktwezen, de heer J. Schrijver.

De UriGienic - het nieuwste hi-tech openbaar toilet

De UriGienic is het logische vervolg op de succesvolle introductie in het jaar 2000 van de revolutionaire UriLift: een openbaar semi-permanent urinoir dat hét antwoord is op het hardnekkige fenomeen wildplassen door mannen, dat een plaag vormt voor menig uitgaanscentrum en gemeentebestuur.

Een einde aan de ongelijkheid

Het feit dat wildplassen veel vaker voorkomt bij mannen dan bij vrouwen, laat zich makkelijk verklaren. Dat wil echter geenszins zeggen dat vrouwen minder behoefte zouden hebben aan een goede voorziening - een hygiënisch en schoon toilet dat hen de gewenste privacy garandeert!

De UriGienic- met revolutionaire zwevende wc-bril

De UriGienic is, door het gebruik van een unieke wc-pot ontwerp, een 'wok' met een zwevende wc-bril, de ideale oplossing voor mannen en vrouwen. Aangezien de wc-bril automatisch teruggaat in verticale stand na gebruik - kan de unit ook als urinoir worden gebruikt door mannen. Morsen op de bril is daarmee verleden tijd. Vanzelfsprekend is de unit volledig afsluitbaar, waardoor het de gebruiker optimale privacy garandeert. Daarnaast is het praktisch in gebruik en uitermate hygiënisch.

Door uniek hydraulisch systeem overdag volledig aan het gezichtveld onttrokken

Het toilet is geheel uit roestvrij staal opgetrokken en cylindervormig, en zo ingenieus ontworpen dat het middels een hydraulisch systeem overdag volledig aan het gezichtsveld wordt onttrokken.

Zowel de Urilift als de UriGienic zijn ontworpen en gerealiseerd door de Apeldoornse ondernemer Marco Schimmel, die daarmee invulling geeft aan zijn bedrijfsvisie: "het gericht oplossen van alle problemen op het gebied van openbare sanitaire voorzieningen, zonder dat instanties daarvoor een veelheid aan bedrijven en contactpersonen hoeven in te schakelen".