Nederlandse Spoorwegen

Persinformatie
Utrecht, 11 maart 2003

Activiteiten NS tijdens Boekenweek

In het kader van haar campagne Tijd voor Lezen heeft NS dit jaar de volgende activiteiten ontwikkeld voor de Boekenweek (12 tot en met 22 maart):

Op zaterdag 15 maart kan iedereen op vertoon van het Boekenweekgeschenk Gala van Ronald Giphart gratis met de trein reizen. Dit aanbod geldt voor de 2e klas en voor alle binnenlandse treinen van NS*. Gala wordt door de boekhandel tijdens de Boekenweek gratis aangeboden bij minimale besteding van E 11,11 aan Nederlandstalige boeken. De Boekenweek loopt van woensdag 12 maart tot en met zaterdag 22 maart.

Op 10 maart opende Dominee Gremdaat, fervent treinreiziger èn lezer, een speciale Leescoupé. Tijdens Boekenweek is deze Leescoupé aan te treffen in een treinstel van NS dat op verschillende routes door Nederland rijdt. Deze Leescoupé is de voorloper van een proef met stiltezones in de trein waarmee NS begin april start.

Theo van den Boogaard, illustrator van de Boekenweektest, heeft op verzoek van de Nederlandse Spoorwegen speciaal voor de 68ste Boekenweek een boekenlegger ontworpen. Deze boekenlegger is een cadeau van NS voor mensen die tijdens de Boekenweek in boekhandel of bibliotheek komen. Ze worden uitgedeeld bij het Boekenweekgeschenk en de Boekenweektest.

Deze activiteiten passen binnen de NS-campagne 'Tijd voor lezen'. Lezen en reizen per trein vormen een logische combinatie en staan in deze campagne centraal. De trein biedt immers, in tegenstelling tot de auto, de mogelijkheid om tijdens het reizen te lezen.

Voor meer informatie over NS en de Boekenweek kunnen reizigers terecht op www.tijdvoorlezen.nl of www.boekenweek.nl


* * * * * *


* Let op: alleen geldig in binnenlandse treinen NS, niet in treinen van andere vervoerders.

|Noot aan| |

Nederlandse Spoorwegen