Korps: Groningen, plaats: Diverse 15-03-2003
Persberichten Regiopolitie Groningen
Zaterdag 15 maart 2003

Dagelijkse berichten

Groningen: gewelddadige ex-man
De politie hield vrijdagavond een 43-jarige man uit Harkstede aan die zijn 38-jarige ex-vrouw zou hebben mishandeld. De man werd aangehouden bij de woning van de vrouw aan de Centaurstraat waar hij, zwaar onder invloed van alcohol, tegen de deur stond te schoppen. Hij is ingesloten voor nader verhoor en onderzoek.

Groningen: man slachtoffer van straatroof
Een 33-jarige man uit Groningen kwam vrijdagnacht bij de politie melden dat hij slachtoffer was geworden van een straatroof bij de Museumbrug. De man was na het stappen op de fiets naar huis en werd bij de Museumbrug bedreigd door een nog onbekende man. Hij moest geld afgeven en onder dwang pinnen. Het signalement van de straatrover luidt: negroïde man, lengte 180/185 cm, kort haar. Hij droeg een licht (beigekleurig) trainingspak met een witte baseball pet. De politie is op zoek naar getuigen van de beroving rond 05.00 uur bij de Museumbrug. Zij kunnen bellen met bureau Centrum via 0900 8844 (lokaal tarief).

Groningen: bon voor belediging
Agenten zagen vrijdagnacht dat een 19-jarige man uit Middelstum op de Grote Markt meerdere marktkramen omver gooide. Hij werd gesommeerd de kramen weer rechtop te zetten. Nadat hij daarmee klaar was begon hij de agenten te beledigen. Daar werd hij voor aangehouden en hij kreeg op het bureau een proces-verbaal.

Groningen: overlastveroorzakers bekeurd
In de binnenstad trad de politie vrijdag op tegen een aantal notoire overlastveroorzakers. Op het Martinikerkhof, Grote Markt en Vismarkt werden zes mannen en een vrouw bekeurd voor het drinken in het openbaar. Ook werden er in het Soephuisstraatje nog drie bonnen uitgeschreven voor overlast in verband met het gebruiken van drugs.

Stadskanaal: zand vanaf brug gegooid
Een 42-jarige automobilist uit Musselkanaal meldde vrijdagmiddag dat hij schade aan zijn auto had opgelopen doordat er met zand vanaf de Rode Loper naar beneden werd gegooid. Bij de brug over de AG Wildervanckweg in Stadskanaal troffen de agenten twee 15-jarige jongens uit Stadskanaal aan die het zand naar beneden hadden gegooid. De jongens worden gehoord op het bureau waar de autobezitter aangifte gaat doen.

Musselkanaal: fietsster gewond bij aanrijding
Een 48-jarige fietsster uit Musselkanaal raakte vrijdagmiddag in haar woonplaats op de kruising van de Marktstraat met de Floralaan gewond aan haar hoofd na een aanrijding. Een 22-jarige automobiliste uit Ter Apel verklaarde door de laagstaande zon verblind te zijn en daardoor de vrouw, die van rechts kwam, niet gezien te hebben. De fietsende vrouw kwam ten val en werd met een hoofdwond voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht.

Veendam: vier autos beschadigd door aanrijding
Na een niet doorgezette inhaalmanoeuvre op de Zuidwending in Veendam verloor een 48-jarige automobilist uit Oude Pekela vrijdagmiddag de controle over het stuur. Mogelijk dat dit onder invloed van de ongeveer driehonderd kilo lood, die achterin de auto lag, kwam. De automobilist raakte een geparkeerde bedrijfswagen die doorschoof tegen een personenauto, welke weer verder nog een personenauto raakte. In totaal raakten vier autos beschadigd waarvan er drie werden weggesleept.

Hoogezand: rijden onder invloed
Bij een alcoholcontrole vrijdagnacht op de Kerkstraat in Hoogezand werd een 48-jarige automobilist uit Groningen betrapt op het rijden onder invloed. De man blies een promillage van 0.55. Omdat hij al vaker betrapt was voor hetzelfde feit werd zijn rijbewijs ingevorderd. Hij kreeg verder een dagvaarding mee.

Stadskanaal: zwaar beschonken automobilist
Agenten troffen vrijdagavond in de Julianastraat in Stadskanaal in midden op de rijbaan stilstaande personenauto aan waarvan de motor nog draaide. Bij de auto stond in een naastgelegen grasveldje de 43-jarige bestuurder uit Roswinkel die net een bosje krokussen had geplukt. De man verklaarde in de auto gereden te hebben en moest voor de blaastest mee naar het bureau. Daar blies hij een promillage van 2.3. Bovendien bleek op het bureau dat de man zijn rijbewijs al eerder ingevorderd was. De man kreeg een dagvaarding.

Verkeerscontroles
Op de Udensweg in Winschoten werd vrijdag met de lasergun op snelheid gecontroleerd. Vier bekeuringen werden uitgedeeld waarvan de hoogste overtreder 83 km per uur reed (50 km limiet). Een bromfietser werd ook beboet omdat hij 51 km per uur reed. Op de Eemshavenweg werd bij Bedum een radarsnelheidscontrole gehouden. Van de 1408 passerende voertuigen reden er 2 bestuurders sneller dan het maximum van 100 km per uur. In Leek werden op diverse plaatsen brommers gecontroleerd. In totaal werden 10 bromfietsen gecontroleerd. Vier bonnen werden uitgeschreven voor; passagier geen helm, geen certificaat en geen gele plaat.

Inlichtingen, Afdeling Communicatie, 0900 - 8844 (lokaal tarief)