Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 15-03-2003 1e persbericht van zaterdag 15 maart 2003

Berichten uit de regio

Eindhoven: Fietster gewond na aanrijding
Een 15-jarige fietster uit Geldrop is vrijdagavond om 20.30 uur gewond geraakt bij een verkeersongeval op de kruising Geldropseweg Piuslaan. Zij reed over de Geldropseweg en zou volgens getuigen door rood licht gereden zijn. Een 29-jarige automobilist uit Eindhoven reed over de Piuslaan en had groen licht. De auto en fiets kwamen met elkaar in botsing. De fietster is met hoofd- en nekletsel in het St Annaziekenhuis in Geldrop opgenomen.

Eindhoven: Man beroofd van koffertje
Op de Humperdincklaan is vrijdag rond 23.45 uur een 39-jarige Eindhovenaar beroofd van zijn koffertje. Drie mannen met bivakmutsen op trokken hem en zijn vrouw van de fiets. Een van de mannen dreigde met een mes zodat de man het koffertje afgaf. In het koffertje zaten een fotocamera, een videocamera en geld, enkele honderden euros. Het slachtoffer heeft een horecazaak en hij was na sluiting op weg naar huis.

Eindhoven: Mannen na vechtpartij aangehouden
Op de Edisonstraat zijn zaterdag om 3.15 uur een 27-jarige Eindhovenaar en 28-jarige man zonder bekende woonplaats aangehouden. De twee waren met een derde persoon aan het vechten. Dat werd gezien door surveillerende politiemensen. Deze beëindigden de vechtpartij, maar een van de partijen vertelde dat de 27-jarige Eindhovenaar een mes bij zich had. Dat klopte en de Eindhovenaar werd aangehouden. Dat was niet naar de zin van de 28-jarige man die de aanhouding probeerde te beletten. Hij liep naar zijn auto en pakte een groot mes en bedreigde de politiemensen. Dit mes kon hem met grote moeite en pepperspray afgepakt worden. Beide verdachten zijn aangehouden en de cel ingegaan.

Eindhoven: Drie mannen na inbraak aangehouden
Zaterdag om 4.45 uur zijn op de Veldmaarschalk Montgomerylaan drie mannen van 39 en 2x 46 jaar oud uit Den Haag aangehouden. Even daarvoor was ingebroken in een warenhuis aan de Piazza. Er was een ruit vernield en binnen waren twee vitrines waarin sieraden lagen kapotgeslagen. Kort na de inbraak konden de mannen aangehouden worden. In hun auto lagen verschillende sieraden met de prijskaartjes van het warenhuis eraan. Ze zijn de cel ingegaan voor verder onderzoek.

Eindhoven: Vechtpartij na aanhouding
Op de Dommelstraat is zaterdag rond 4.00 uur een flinke vechtpartij ontstaan nadat de politie een 20-jarige man zonder vaste woonplaats had aangehouden. Deze verdachte had iemand bedreigd met een pistool. Dit bleek achteraf een imitatiewapen te zijn. Omstanders begonnen zich met de aanhouding te bemoeien en probeerden die te voorkomen. Met de inzet van enkele politiehonden kon uiteindelijk de rust hersteld worden. Hierbij werden nog een 27-jarige Eindhovenaar, een 22-jarige man uit Den Bosch en een 26-jarige Eindhovenaar aangehouden. Zij werden aangehouden voor vechten op straat en het niet voldoen aan bevel of vordering. Een vrouw kwam te dicht bij een politiehond, mogelijk werd ze geduwd, en werd in haar arm gebeten. Ook een politieman werd na een onverwachte beweging door een hond in de arm gebeten.

Helmond: Onder invloed
Een 22-jarige automobilist uit Helmond is vrijdag om 23.40 uur op de Heistraat betrapt op het rijden onder invloed. Hij blies ruim 1 promille en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Son: Vervolg dodelijke aanrijding
De motorrijder die vrijdagmiddag op de Sonniuswijk bij een verkeersongeval om het leven kwam is de 29-jarige Erwin van Hoof uit Beek en Donk. De fietster die bij het ongeval is betrokken is een 49-jarige vrouw uit Son. Zij is in het Catharinaziekenhuis opgenomen met een gebroken been en sleutelbeen. De toedracht van het verkeersongeval is niet duidelijk en de politie vraagt getuigen zich te melden. De vrouw reed op een fiets met witte fietstassen. Getuigen kunnen bellen met 0900 8844.

Someren: Onder invloed uit de bocht
Een 22-jarige automobilist uit Someren is zaterdag om 7.10 uur op de Zandstraat aangehouden. Hij reed met een bestelbusje over de Zandstraat en kon de auto niet onder controle houden. De auto kwam op zijn kant tegen een woning tot stilstand, De bestuurder bleek gedronken te hebben. Zijn promillage was bijna 1,05. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. Niemand raakte gewond bij het ongeval.

Heeze: Inbraken
Vrijdagavond is ingebroken in twee woningen aan de Zr. Stellalaan. In beide gevallen is de achterdeur opengebroken. Uit een woning werden sieraden, kristal en een laptop gestolen. Bij de ander geld, sieraden en een videocamera.

Geldrop: Vrouw bedreigt taxichauffeur
Zaterdagmorgen om 6.25 uur is in haar woning in Geldrop een 18-jarige vrouw aangehouden. De vrouw was met een taxi van Den Haag naar Geldrop gekomen. Daar stapte ze uit de auto zonder de ritprijs van 300,= te betalen. De taxichauffeur ging haar achterna, pakte haar vast, maar werd bedreigd en liet haar los. Ze zei dat ze met een mes zou steken. De taxichauffeur volgde haar en zag welk huis ze binnenging. Daar werd ze later aangehouden. Ze is voor onderzoek de cel ingegaan.

Geldrop: Inbraak
Vrijdagavond is ingebroken in een woning aan de Rielsedijk. De achterdeur is opengebroken. Uit de woning verdwenen een laptop, geld (ongeveer 400,-) twee gouden armbanden, een horloge en een gsm.

Waalre: Onder invloed en zonder rijbewijs
Op de Eindhovenseweg is zaterdag om 1.55 uur een 42-jarige man uit Tilburg aangehouden. De man reed in een auto en had gedronken. Hij blies ruim 0,85 promille. De man bleek ook niet in het bezit van een rijbewijs te zijn. Voor beide feiten wordt proces-verbaal opgemaakt.

Veldhoven: Bromfietser onder invloed
Op de Berg is 29-jarige Veldhovenaar aangehouden. De man reed slingerend met zijn bromfiets over de weg. Hij had gedronken en blies bijna 1 promille. Hij kreeg een boete van 75,-.