Korps: Flevoland, plaats: Gehele regio 15-03-2003 Dagelijkse nieuwsberichten
Stafdienst Communicatie, 06-51401952

Aanhouding na ruzie
ALMERE Bij een horecagelegenheid aan de Grote Markt is zaterdagochtend een 21-jarige Almeerder aangehouden. Hij had een meisje aangesproken en raakte vervolgens in een handgemeen met haar vriend. Daarbij kreeg ook een personeelslid een klap. De 21-jarige is vervolgens door de portiers staande gehouden en overgedragen aan de politie. Hij verkeerde onder invloed en is voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Aanrijding met letsel
LELYSTAD Op de rotonde Westerdreef/Visarenddreef is vrijdagmiddag een 29-jarige automobiliste uit Lelystad licht gewond geraakt bij een aanrijding. Zij reed op de rotonde bij de Visarenddreef vanaf de Houtribweg en werd vermoedelijk over het hoofd gezien door een 56-jarige plaatsgenote, die in haar auto de rotonde bij de Westerdreef vanaf de Schoepenweg opreed. De 29-jarige mocht na behandeling in het Zuiderzeeziekenhuis weer naar huis.

Rijbewijs ingevorderd
LELYSTAD Tijdens een lasercontrole op de Oostranddreef is vrijdagmiddag een 19-jarige automobilist uit Lelystad geklokt op 140 km per uur (135 km per uur na correctie) waar 70 km per uur was toegestaan. De man is na zijn aanhouding overgebracht naar het politiebureau, waar zijn rijbewijs is ingevorderd.

Rijden onder invloed
ALMERE Een 26-jarige automobilist uit Almere is zaterdagmorgen aangehouden op de Cinemadreef wegens rijden onder invloed. De man had een promillage van 1.3 en kreeg een boete en een rijverbod van zes uren. Daarnaast bleek dat hij nog een aantal boetes moest betalen. Zijn auto is tot die tijd geparkeerd bij het politiebureau.

ALMERE Bij een surveillance op het C. van Eesterenplein is vrijdagavond een 49-jarige bromfietser uit Almere aangehouden. De man bleek bij controle niet te beschikken over de juiste papieren en verkeerde onder invloed. Hij is met zijn bromfiets overgebracht naar het politiebureau en had na meting een promillage van 1.7. Bovendien was hij niet in bezit van een bromfietscertificaat, was zijn rijbewijs al eerder ingevorderd en stond er voor hem nog een boete open voor rijden onder invloed. De man is verhoord en ingesloten.

ALMERE Op de Bottelaarspassage is vrijdagnacht een 19-jarige bromfietser uit Almere aangehouden. De jongen reed met twee passagiers op de bromfiets, alle drie zonder helm, waarvoor ze een bekeuring kregen. Bij de aanhouding verkeerde de jongen onder invloed, waarna hij is overgebracht naar het politiebureau. Hij had een promillage van 1.55. Zijn moeder is in kennis gesteld. Proces verbaal wordt opgemaakt.

Bromfiets in beslag genomen
ALMERE Een 18-jarige bromfietser uit Almere is vrijdagavond aangehouden op het Pirellipad. Surveillerende agenten zagen de jongen op het fietspad langs de Bakemaweg richting het Poldervlak rijden met zeer hoge snelheid. Na zijn aanhouding is de bromfiets getest op de rollentestbank en kwam daarbij hoog boven de constructiesnelheid. Volgens de jongen kon de brommer een snelheid van 120 km per uur halen. Hij was niet in bezit van een bromfietscertificaat of rijbewijs, droeg geen helm en had geen verzekering. De bromfiets is in beslag genomen. Proces verbaal wordt opgemaakt.