Korps: Utrecht, plaats: 15-03-2003 Persberichten district Heuvelrug, 11.45 uur

Vrouw van tas beroofd

VEENENDAAL De politie van het district Heuvelrug wil graag in contact komen met mogelijke getuigen of tipgevers naar aanleiding van een tasjesroof, gepleegd op maandag 10 maart.

Op die avond, rond 19.40 uur, liep een 66-jarige vrouw vanaf het station op de Klomp naar huis. Op de Donsvlinder werd zij van achteren benaderd door twee jongens op een bromfiets. Een van hen pakte bij het passeren haar schouder/dokterstas af en reden weg richting de Rondweg-west. Het slachtoffer kon een summier signalement geven. Een van de jongens had een korte zwarte jas aan, zwarte broek en had blond haar. De ander was ook in het zwart gekleed en had een muts op zijn hoofd.

De buit bestond uit een bruine schouder/dokterstas met een klikslot. In de tas zat een portemonnee met 25 euro, paspoort, treinkaarten en een giropas.

De politie is te bereiken via tel. 0900-8844 (district Heuvelrug/lokaal tarief).

Politie zoekt drie jongens

RHENEN De politie is op zoek naar drie jongens, die vrijdag rond 19.45 uur bij de skatebaan aan de Groeneweg enkele andere jongens (leeftijden onbekend) geslagen en geschopt zouden hebben.

Een van de slachtoffers, kwam direct na dit voorval bij het politiebureau. Hij verklaarde dat het drietal twee vrienden van hem had geslagen en geschopt. Pas toen een derde groep jongens aan kwam lopen, ging het opstandig drietal weg.

De drie zouden allemaal ongeveer 16 jaar zijn en kort zwart stekeltjeshaar hebben. Een had een beige jas en was ongeveer 1.75m. lang. De tweede had een zwarte jas, was ongeveer 1.80 m. lang. De derde droeg eveneens een zwarte jas, was ongeveer 1.70 m. lang en werd Rafael genoemd.

De politie verzoekt getuigen te bellen naar 0900-8844 (district Heuvelrug/lokaal tarief).

Ongeval door dronken automobilist

LEERSUM Op de Rijksstraatweg met de kruising Darthuizerweg vond vrijdag rond 18.40 uur een aanrijding plaats tussen twee bestelautos.

Daarbij kwam een van de bestelautos, bestuurd door een 23-jarige inwoner van Wageningen, op zijn kant terecht. De bestuurder kon nog uit zijn auto komen, maar klaagde over pijn in zijn nek en misselijkheid. Hij werd daarom voor controle met de ambulance naar het Diakonessenhuis vervoerd. De andere bestuurder, een 42-jarige inwoner van Gouda, werd eveneens door het ambulancepersoneel onderzocht vanwege pijn in zijn schouder. Hij hoefde echter niet naar het ziekenhuis.

Tegenover de politie verklaarde de inwoner van Gouda dat hij schuld had aan de aanrijding, alsook dat hij alcohol had gedronken. De ademanalyse wees dit ook uit.

De uitslag (715 ug/l), betekende een dagvaarding, invordering van het rijbewijs en een rijverbod van 8 uur.