Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 15-03-2003 Persberichten district Rijn en Venen 12.19 uur

Bekeuring valse naam

MAARSSEN- Vrijdagavond 14 maart zagen twee agenten een automobilist met een mobiele telefoon in de hand rijden. De agenten hielden de auto staande om de automobilist een bekeuring te geven voor het niet hands-free bellen. De 44-jarige bestuurder uit De Meern weigerde echter mee te werken door zijn persoonsgegevens niet te vertellen. Na enig aandringen toch mee te werken, werd de man aangehouden en overgebracht naar het bureau. Hier kreeg hij een bekeuring voor het niet-hands free bellen en het opgeven van een valse naam.

Herrieschoppers

BREUKELEN De politie heeft in de nacht van vrijdag 14 op zaterdag 15 maart een 19-jarige man uit Breukelen aangehouden vanwege hinderlijk gedrag. De man hoorde bij een groep van 6 mannen die de hele avond voor overlast zorgde op de Dannestraat. Toen agenten de mannen aanspraken op hun gedrag, weigerde één van hen, mee te werken. Uiteindelijk werd deze man aangehouden en meegenomen naar het bureau waar hij een bekeuring kreeg.

Gordelcontrole

MAARSSEN Bij een verkeerscontrole op de Dr. Plesmanlaan zijn vrijdagmiddag 14 maart 8 bekeuringen uitgedeeld voor het niet dragen van de autogordel. Vorige week is een landelijke campagne gestart om het gebruik van autogordels te bevorderen. De politie controleert daarom de komende weken meer op het dragen van autogordels, ook bij passagiers die op de achterbank zitten.