Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 15-03-2003 Persberichten district Lekstroom 12.21 uur

Jongen neergestoken

HOUTEN Vrijdagavond 14 maart is bij een ruzie een 15-jarige jongen uit Houten neergestoken en zwaar gewond overbracht naar het Antonius Ziekenhuis.

Rond 20.00 uur kreeg de politie een melding dat er een vechtpartij gaande was op de Smidsgilde. Ter plaatse stond een groepje jongeren die vertelde dat zij een conflict hadden gehad met een andere groep jongens waarbij over en weer klappen vielen en vervolgens het slachtoffer werd neergestoken. De gewonde jongen was inmiddels opgevangen door een bewoner van het Smidsgilde. De politie is direct op zoek gegaan naar de mogelijke dader(s).
Vier jongeren in de leeftijd van 15, 16 en 17 jaar uit Houten en Utrecht konden op basis van getuigenverklaringen worden aangehouden en zijn overgebracht naar het bureau voor verhoor. Het slachtoffer is met zware verwondingen overgebracht naar het Antoniusziekenhuis in Nieuwegein.

Ramkraak juwelier

NIEUWEGEIN In de nacht van vrijdag 14 op zaterdag 15 maart is bij een juwelier aan het Plein ingebroken. Hierbij zijn diverse sieraden buitgemaakt. Toen de politie arriveerde bleken de stalen rolluiken van de winkel te zijn geramd. In de buurt van de winkel is een voertuig gevonden die mogelijk gebruikt is bij de inbraak. De politie heeft het voertuig meegenomen voor onderzoek.

Rijden onder invloed

IJSSELSTEIN/VIANEN In de nacht van vrijdag 14 op 15 maart zijn twee automobilisten van de weg gehaald omdat zij reden onder invloed.

Een 34-jarige automobilist uit Den Haag reed slingerend over de afslag van de A27 en werd door agenten aangehouden. Uit de ademanalyse bleek dat de man te veel had gedronken (870 ugl). De man kreeg een dagvaarding mee om zich voor de rechter te verantwoorden. Daarnaast moet hij zijn rijbewijs inleveren.br> Een 33-jarige automobilist uit Nieuwegein werd betrapt op het rijden onder invloed tijdens een verkeerscontrole op de Utrechtseweg in IJsselstein. De uitslag van de ademanalyse was 505 ugl. De nieuwegeiner kreeg een rijverbod van 5 uur en dagvaarding om zich voor de rechter te verantwoorden.

Crossmotor inbeslaggenomen

NIEUWEGEIN Een 32-jarige inwoner van Nieuwegein is op vrijdagmiddag 14 maart zijn crossmotor kwijtgeraakt omdat hij op de openbare weg reed zonder kenteken.

Een agent zag de man rijden op de Batenburg en hield de motorcrosser aan. Toen de agent de man meedeelde dat de motor inbeslaggenomen werd, wilde de bestuurder wegrijden. Met de hulp van een toesnellende collega kon dit worden voorkomen. De Nieuwegeiner is vervolgens meegenomen naar het bureau waar een proces-verbaal is opgemaakt voor het rijden zonder kenteken, rijbewijs, verzekering en helm.