Beste,

Volgende maand, 15 maart, vertrek ik voor een aantal maanden richting Midden-Oosten en Azië als freelance-fotograaf.  Ik ga er een aantal verhalen vastleggen. Hieronder verduidelijk ik kort mijn projecten.

Ik vertrek richting  Afghanistan  samen met een canadese journaliste.  Ik zal er de sociaal-maatschappelijke situatie van dit land  vastleggen.  Afspraken liggen vast met de contactpersonen van de vluchtelingenkampen van de irc/unhcr in Herat.  Ik heb eveneens een afspraak met de afgevaardigde van centraal- en zuidoost Azië van Amnesty International UK die eveneens in maart in Afghanistan verblijft. 

De laatste week van maart reis in richting Iran, naar Ahvàz, dichtbij de Iraaks-Koeweit grens. Afhankelijk van de situatie zullen we de verslaggeving van Irakese vluchtelingen verzorgen. 

Indien we de nodige papieren kunnen verkrijgen in Teheran reizen we verder naar Basra.

Op 6 mei hebben we een afspraak terug in Afghanistan, m.b. in het uiterste oosten van dit land, het vijflandenpunt met Tajikistan, China, India en Pakistan.  We krijgen een permit van de UN om dit dicht gemilitariseerde gebied te bezoeken.

In mei maken we een reportage omtrent de aluminiummijnen en de werkomstandigheden in Gujarat, India.

Tot zover onze voorlopige route waarlangs we onze verslaggeving op richten.

Vandaag hebben we een aantal toezeggingen van enkele Canadese en Franse dagbladen en magazines die onze reportages zullen publiceren.  Enkel in het Nederlandstalige gebied, Vlaanderen en Nederland, zoek ik nog een aantal dagbladen en/of magazines die geïnteresseerd zijn in één of meerdere onderwerpen.

Passen bovenstaande reportages in uw dagblad, magazine, ... dan kunt u steeds contact met mij opnemen.

Alvast bedankt voor uw interesse.

Groeten

Liefooghe Marc
Langerbrugsestraat 27A
9940 Evergem

09 253 21 28