LANDELIJK CENTRUM OPBOUWWERK

Wij zijn er klaar voor

Wij zijn er klaar voor!

Op 15 maart organiseert het Landelijk Samenwerkingsverband Aandachtswijken (LSA) een landelijke bewonersdag rondom de themas veiligheid en leefbaarheid, integratie en jongeren.

In de afgelopen verkiezingscampagne zijn naast het aantrekken van de broekriem veel onderwerpen die met name in aandachtswijken spelen, uitgebreid aan de orde geweest. Nog nooit is er in de media zoveel gediscussieerd over integratie van allochtonen, veiligheid op straat, gebrek aan normen en waarden en jongeren die problemen veroorzaken. Alle partijen hadden de oplossingen paraat en hebben beloftes gedaan. Er waait een andere wind waardoor er meer dan ooit naar de burger geluisterd zal worden, is door alle partijen beloofd. Maar zijn die partijen ook werkelijk klaar voor de ideeën en praktijkervaringen van de burgers? Zijn zij in staat om te luisteren naar de realiteit van de mensen zonder deze meteen in Haagse Utopieën te veranderen? Kunnen ook de media dat?

Op deze landelijke bewonersdag kan een ieder horen wat bewoners van aandachtswijken zelf doen op het gebied van integratie, veiligheid en jongeren en wat ze daarbij van de overheid verwachten. Vijf wethouders en negen Tweede Kamerleden hebben de handschoen opgenomen en gaan in discussie met de bewoners. Ook het jongerenplatform zal van zich laten horen. Ze willen in gesprek met ouderen over overlast, hun imago en dat van hun wijk en communicatie.

Plaats: Stadhuis Arnhem
Tijd: 10.30 tot 16.30

Plenair 10.30 tot 11.45
Gastvrouw Taante uit de Bijlmer (Jetty Mathurin). Toespraken wethouder Chris de Ronde, Arnhem, Irene Verduin, LSA bestuur, Sylvo Gaastra, Woonbond, Directeur-generaal Leon van Halder (BZK).

Workshops 12.00 tot 13.00 en 14.30 tot 15.30
Projectenpresentatie Leefbaarheid, veiligheid: Klarendal kom Op! (Arnhem), Kinderen van de klok (Rotterdam), de Veegwagen (Haarlem), Buurtbemiddeling (Rotterdam).
Projectenpresentatie Integratie: Conversatieles nieuwkomers (Eindhoven), Moedercentrum Haarlem, Sportrijk Nijmegen, Cocktail (Deventer)
Jongeren nemen de deelnemers mee op reis naar hun wijk.

Plenair 14.00 tot 14.30
Presentatie Jongerenplatform, videostatements over normen en waarden.
Videostatements over waarden en normen

Afsluiting 15.45 tot 16.30
Loesje trekt conclusies en spetterend slotoptreden van Illusionary Rockaz.

Presentatie
Jetty Mathurin (Taante), Guilly Koster en Marlon Alvares

Informatie:
Henk Cornelissen tel. 06-55904698
Diana van Oort tel. 06-12192329

11 mrt 03 16:14