Gemeente Hoogeveen

Nieuws
---

13 maart 2003

Werkbezoek raadsleden aan Verzetsbuurt

Leden van de Hoogeveense gemeenteraad brengen zaterdagmorgen een werkbezoek aan de Verzetsbuurt. In de Juliana van
Stolbergschool informeren bewoners, medewerkers van buurtbeheer en
maatschappelijke instellingen de raadsleden over ontwikkelingen in de buurt. Om 11.00 uur opent wethouder Wietze van der Zwaag de nieuwe wijkbeheerpost voor het oostelijk deel van het centrum.

Bij het werkbezoek zijn in ieder geval de volgende raadsleden aanwezig: Jan Ballast, Bert Boersma, Geert Metselaar en Hilma Mastwijk van het CDA, Hendrikus Loof namens de PvdA-fractie, Betty Poutsma
(ChristenUnie), Cees Slottje (D66), Aaldert-Jan Lensen (Gemeentebelangen) en Hans Wagelaar (Fractie Wagelaar). Namens het college zijn de wethouders Wietze van der Zwaag en Jan Stoefzand aanwezig. Gastvrouw en gastheer zijn Rolien van de Belt en Henk Otten van SWW.

Informatie uit de buurt

De raadsleden beginnen hun werkbezoek om 9.15 uur met koffie. Tussen 9.30 uur en 10.45 krijgen zij informatie over de buurt van vroeger en nu, gezien door de ogen van een leerkracht van een basischool. Er is ook informatie over de huidige stand van zaken in de Oranjebuurt en de Verzetsbuurt-Noord. De bijeenkomst wordt afgesloten met een gesprek van de raadsleden met de aanwezige buurtbewoners en andere genodigden.

Nieuwe wijkbeheerpost

De nieuwe wijkbeheerpost voor Centrum-Oost komt in een mobiele kantoorunit aan de Klaas de Raadstraat bij het schoolplein van de Juliana van Stolbergschool. De wethouders Wietze van der Zwaag en Jan Stoefzand zullen hier de komende tijd eenmaal per maand een wijkspreekuur houden. De wethouders wisselen elkaar af op de eerste maandag van de maand tussen 11.00 tot 12.00 uur. In een later stadium kunnen ook andere leden van het college van burgemeester en wethouders een wijkspreekuur houden in de wijkpost.

Voor de opening van de nieuwe wijkpost, zaterdagmorgen om 11.00 uur door wethouder Wietze van der Zwaag, zijn alle
buurtbewoners van de Oranjebuurt en de Verzetsbuurt-Noord (samen Centrum-Oost) uitgenodigd.

© Copyright Gemeente Hoogeveen