Stichting TELEAC/NOT TeleScoop Nieuwsbrief


---
Aanstaande zaterdag in TeleScoop Magazine

* Robotzeilen

* Robot op zee is de titel van het boek van hoogleraar informatica Pieter Adriaans. In het Robosail-project bouwde hij -met anderen- de gerobotiseerde zeilboot Syllogic. Vervolgens zeilde Adriaans solo met dit schip in een zeilrace. In het boek een neerslag van de ruwe en de fijne techniek, vervlochten met filosofische gedachten waardoor een schipper op de oneindige zee wordt overvallen.
* Verstoppertje spelen met de computer

* Al kost het soms wat tijd, een computerbeveiliging is altijd te kraken. Het is daarom beter als een computer 'onzichtbaar' is vanaf het netwerk. Twee oud-hoofden van KGB en CIA werkten in eendrachtige samenwerking aan deze misschien wel perfecte oplossing.
* Digitale maquette van Nederland

* Nederland is af. Althans in de digitale maquette die het bedrijf OnSite maakte. In een soort vliegsimulator kun je over het Hollandse land scheren, op zoek naar je eigen straat.
* Producttest: Wat heb ik nou aan mijn computer hangen?
* Aflevering 5 (slot): Een beetje koelkast heeft tegenwoordig een USB-aansluiting.
* Circus Blankesteijn: vanaf de CeBIT

* Herbert signaleert trends op electronicabeurs CeBIT in Duitsland. Alle bekende toverwoorden (draadloos, networked home etc.) klinken er, maar vooral de hernieuwde poging pc's er eindelijk eens mooi uit te laten zien valt op. TeleScoop Magazine
Uitzending: zaterdag 15 maart 2003 17.02 - 18.00 uur op 747AM Dit programma is na uitzending in realaudio te beluisteren op onze website: www.telescoop.nl.


---

Eerder vandaag in TeleScoop Actueel

* Wasmachines leren praten - één van de nieuwigheden die te zien is op CeBIT.
* De maker van de website spamvrij.nl wordt met geweld bedreigd.
* Porno op internet kan niet worden verboden, zegt de Amerikaanse rechter.
* Column: Vincent Bijlo.
TeleScoop Actueel
Uitzending: elke woensdag 13.30 - 14.00 uur op 747AM Dit programma is in realaudio te beluisteren op onze website: www.telescoop.nl.