Ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij

http://www.minlnv.nl

MINLNV: Minister Veerman maakt uitzondering eieren

Verbeterde herhaling

MINISTER VEERMAN MAAKT UITZONDERING EIEREN

Minister Veerman van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij maakt een uitzondering op het verbod om broedeieren en consumptie-eieren binnen de toezichtgebieden Vogelpest (10 km zone) te vervoeren. Vanaf maandag 17 maart 2003, 0.00 uur mogen broedeieren in heel Nederland en eieren van binnen de 10 km zone onder voorwaarden worden afgevoerd. Het vervoer van consumptie-eieren buiten de 10 km zone is al mogelijk.

Deze uitzondering is noodzakelijk vanwege het tekort aan verantwoorde opslagcapaciteit voor eieren waardoor er problemen kunnen optreden ten aanzien van de hygiëne. Onder zeer strenge voorwaarden ten aanzien van verpakking, vervoer, opslag en verwerking wordt het toegestaan deze eieren te vervoeren naar de eiproductenfabrikanten binnen de gebieden. Zowel broedeieren als consumptie-eieren uit de 10 km zone mogen dus niet vervoerd worden naar eiproductenfabrikanten buiten de ingesloten gebieden en eieren buiten de ingesloten gebieden mogen niet vervoerd worden naar de ingesloten gebieden. De uitzondering is veterinair verantwoord evenals uit het oogpunt van volksgezondheid.

De voorwaarden zijn opgenomen in een door de Voedsel en Waren Autoriteit goedgekeurd protocol. Dit protocol wordt zo spoedig mogelijk op internet geplaatst (www.minlnv.nl).

15 mrt 03 19:31