Korps: Brabant-Noord, plaats: Uden 15-03-2003 Persberichten district De Leijgraaf

VROUW GEWOND NA SCHIETINCIDENT, Schaijk

Zaterdagmorgen, omstreeks 11.40 uur vond op de parkeerplaats aan de Netjeshof in Schaijk een schietincident plaats. Daarbij raakte een 51-jarige vrouw uit Uden zodanig gewond dat zij moest worden opgenomen in het ziekenhuis. Zaterdagmiddag meldde zich op het politiebureau in Uden een 55 jarige inwoner van Anrhem in verband met zijn betrokkenheid bij het schietincident. Hij is aangehouden en in verzekering gesteld. De recherche is onmiddellijk begonnen met een uitgebreid onderzoek.

WINKELDIEVEN AANGEHOUDEN, Uden

Vrijdagavond hebben drie toezichthouders openbare ruimte van de gemeente Uden twee verdachten aangehouden van winkeldiefstal. Zij zagen dat het tweetal, een 27 jarige vrouw uit Nijmegen en een 44 jarige man zonder vaste woon- verblijfplaats, goederen wegnamen uit een winkel aan de Sacramentsweg in Uden en die in een auto legden. De politie heeft het aangehouden duo overgenomen. Zij bleken in het bezit van gestolen afkomstig uit twee verschillende winkels aan de Sacramentsweg en een winkel aan het Mondriaanplein. Beiden zijn ingesloten en in verzekering gesteld.

OPENLIJKE GEWELDPLEGING/POGING DIEFSTAL FIETS, Uden

Vrijdagavond zijn aan de Leeuweriksweg in hun woonplaats Uden twee jongeren, 16 en 19 jaar oud, aangehouden op verdenking van openlijke geweldpleging dan wel poging tot diefstal van een fiets. Het tweetal werd op heterdaad betrapt op het moment dat zij samen een drietal fietsen in elkaar aan het trappen waren. Het duo is onmiddellijk ingesloten. Alle drie de fietsen bleken schade opgelopen te hebben. Uit de verhoren van het tweetal is inmiddels gebleken dat het hun bedoeling was om een fiets van het slot af te krijgen en die mee te nemen. Beiden zijn ingesloten.

RIJBEWIJS KWIJT, Veghel

Een 39-jarige inwoner van Schijndel raakte in de nacht van 14 op 15 maart zijn rijbewijs kwijt. De man reed met zijn auto over de Stationsstraat in Veghel en bleek bij controle zoveel gedronken te hebben dat de politie zijn rijbewijs invorderde.

RIJDEN ONDER INVLOED, Uden

Tegen een 23-jarige automobilist uit Grave is in de nacht van 14 op 15 maart proces-verbaal opgemaakt. De man reed na overmatig gebruik van alcoholhoudende drank over de Meester van Coothstraat in Uden waar hij door de politie werd gecontroleerd De man een rijverbod voor de duur van 4 uren.