Regiopolitie Noord- en Oost Gelderland

Ermelo, Stationsstraat dd. 15 maart om 14.20 uur Feit: winkeldiefstal verdachte: 30-j man uit Ermelo Door winkelpersoneel werd de man betrapt bij het stelen van een messenblok twv 17,95 euro. Zij deel was een boete van 50 euro.

Hattem, Hogenkamp dd. 14 maart tussen 15.00 en 17.00 uur Feit: snelheidscontrole Passanten: 225, Overtredingen: 110, Hoogste 55 km/u waar 30 mag. DUS de helft reed te snel.

Ermelo, Varenlaan dd, 14 maart tussen 17.15 en 17.30 uur Feit: autoinbraak bij begraafplaats aangeefster:47-j vrouw uit Ermelo Een ruit werd ingeslagen en weggenomen oa. schoudertas met inhoud. Tevens werd een band van de auto lekgestoken.

Vaassen, Wapenveld en Hattem dd.15 maart tussen 20.00 en 24.00 uur Feit: zenders uit de lucht gehaald Hedenavond zijn door de politie drie illegale zenders uit de lucht gehaald oa. Kleine Havanna en de Zwarte Kat werd het zwijgen opgelegd. De eigenaren hebben allen proces-verbaal gekregen en hun zendapparatuur is inbeslaggenomen.

Ermelo, Stationsstraat in een horecagelegenheid dd. 15 maart om 01.50 uur Feit: diefstal van een tas verdachte: 18-j jongen uit Ermelo aangeefster: 20-j vrouw uit Ermelo In een onbewaakt ogenblik toen de eigenaresse aan het dansen was nam de verdachte haar tas weg. De man viel in het herentoilet op met "zijn" tasje. Hij werd terplaatse door de politie aangehouden. De man is ingesloten en na een nachtje in de cel te hebben doorgebracht is hij op zaterdagmorgen na verhoor met een proces-verbaal op zak heengezonden.

Harderwijk, Vijhestraat dd. 15 maart om 02.45 uur Feit: belediging van agent. verdachte: 23-j man uit Harderwijk DE man nuttigdealcohol op straat en hier werd door de politie wat van gezegd. Gevolg was een scheldkannonade richting de agent. De man is aangehouden en overgebracht naar het buro. Later is hij een bekeuring rijker weer weggezonden.

Putten, Achterstraat dd. 15 maart om 03.25 uur FEit: 3 bekeuringen op rij verdachte: 17-j man uit Putten De politie zag de beschonken jongeman wildplassen en wilde hem bekeuren. Hierbij gaf hij een valse naam op. De politieman die hem bekeurde had hem enige maanden daarvoor ook al eens een bekeuring uitgedeeld vvor rijden onder invloed op de brommer, dus hij viel door de mand. Gevolg drie maal een boete voor wildplassen, opgeven valse naam en openbare dronkenschap. Tel uit je verlies..

Epe, Hoofdstraat dd. 15 maart om 05.10 uur Feit: uit de hand gelopen baldadigheid? Door een getuige werd een beginnende brand gemeld bij een horecazaak. De brandweer was snel terplaatse en blustte de brand. Na onderzoek bleek dat een vuilniszak onder een aantal opgestapelde rieten stoelen was gezet en in brand gestoken. Gevlog een knappende ruit en twee panden onder de rook (horeca plus een naast gelegen videotheek). Het is maar goed dat de getuige de brand snel ontdekte want anders was het zeker anders afgelopen mede omdat de bovengelegen panden bewoond waren. De politie stelt een onderzoek in.

Epe, Achterste Molen dd. 14 op 15 maart |Feit: inbraak in woning aangever: 32-j man uit Epe Slot voordeur werd geforceerd waarna men oa. de koelkast, oven, magnetron, wasdroger, vaatwasser etc. van de inaanbouw zijnde woning wegnam.

Ermelo en Putten dd nacht van 14 op 15 maart Feit: verkeerscontrole met name gericht op alcohol gebruik Door de politie zijn deze nacht 777 bestuurders gecontroleerd allen hebben moeten blazen. Het resultaat was dat er 8 boete's werden uitgereikt voor het met alcohol op achter het stuur rijden. De hoogste was 777 Ugl. Van drie bestuurders werd het rijbewijs ingevorderd. 1 bestuurder werd binnen drie jaar voor de derde keer betrapt ivm rijden onder invloed. Daarnaast werd tijdesn de conrole een auto staande gehouden welke gestolen bleek te zijn. De inzittenden zijn aangehouden en in geslote. Dit onderzoek loopt nog. Verder nog bekeuringen voor: het voor handen hebben van een vlindermes, 5 maal voor verlopen APK-keuringen,6 voor het niet dragen van de gordel, gladde band 1 maal en 1 maal voor een opgevoerde bromfiets.

Daarnaast werden nog bestuurders in Harderwijk o/d Centuurbaan in Epe op de Eperweg en in 't Harde ook op de Eperweg bekeurd ook in verband met rijden onder invloed. Hier was de blies de hoogste: 595 Ugl.

Einde berichten

Rein Brummel