Gemeente Haarlem


Sector SB / Communicatie
Julia de Jong
4903
28 februari 2003
Publiekswandeling door de Stadskweektuin
Gemeente Haarlem, Sector Stadsbeheer

Persbericht

Van
Contactpersoon
Doorkiesnummer(s)
Datum
Onderwerp
Op zondag 16 maart aanstaande start om 14.00 uur een publiekswandeling langs de borders van de Stadskweektuin. De wandeling staat in het teken van de vroege voorjaarsbloeiers. Deskundige gidsen voeren de bezoekers langs de voorbodes van de lente en vertellen vele wetenswaardigheden.

Bloeiend bolgewas
De meeste bol- en knolgewassen die in de tuinen toegepast worden zijn vroege voorjaarsbloeiers. Dat geldt ook voor de Stadskweektuin. De lang aanhoudende vorst heeft tot eind februari een remmende werking op de ontwikkeling van deze gewassen gehad. De zachte dagen die daar op volgden hebben echter geleid tot een ware groei- en bloeiexposie: sneeuwklokjes, lenteklokjes, winterakonieten en krokusjes zijn vrijwel meteen in bloei gekomen. En de eerste bloemen van het longkruid en de narcissen zijn al gezien. Ook is het de bloeitijd van veel soorten kerstrozen.

Een groot deel van de hiervoor genoemde soorten worden wel stinsenplanten genoemd. Dit zijn planten die eigenlijk niet tot onze flora behoren. Maar omdat ze zich al eeuwen lang op buitenplaatsen (in het Fries stinsen genoemd) in Kennemerland, langs de Vecht en in Friesland weten te handhaven, hebben ze een bijzondere status gekregen. Als het weer mee zit beloofd het een aangename wandeling te worden.

Nadere informatie
Deelname kost 2,50 euro per persoon. Dit bedrag is inclusief een kopje koffie of thee na afloop. De wandeling start voor het torentje van het Natuur- en Milieucentrum Ter Kleef, Kleverlaan 9 te Haarlem. Nadere informatie is te verkrijgen via telefoonnummer 023 - 511 47 17.


---- --