Het Nederlandse Rode Kruis

06 maart 2003
Wereld Water Forum: naar een beter waterbeleid

Veel mensen lopen dagelijks kilometers om een kruik te vullen met ziekmakend water. Wachten vergeefs op regen of zien juist door overstromingen het werk van jaren wegspoelen.

Van 16 tot 23 maart vindt in het Japanse Kyoto het Derde Wereld Water Forum plaats. Naar schatting 15.000 mensen van bedrijven, overheden, onderzoekscentra en maatschappelijke organisaties komen bij elkaar. Onderwerpen als water en voedselzekerheid, water en gezondheidszorg, water en steden staan op de agenda. Doel van de conferentie is een beter internationaal waterbeleid en een betere uitwisseling van plannen en ervaringen.

Het klimaatcentrum van het Nederlandse Rode Kruis is uitgenodigd om een twee uur durende sessie te organiseren. De deelnemers zullen onder andere kennismaken met verschillende programma´s uit Vietnam en Bangladesh waar mensen zich beter voorbereiden op cyclonen en overstromingen die mogelijk zullen toenemen als gevolg van het broeikaseffect.

Het Wereld Water Forum sluit af met een Ministeriele Conferentie waar onder andere Staatssecretaris Schultz van Verkeer en Waterstaat aan deel zal nemen. Ook Kroonprins Willem Alexander zal het WWF bezoeken.

Meer informatie:


- Website van het Wereld Water Forum (Engels)
- Over het Rode Kruis Klimaatcentrum

- Voorbereiding op rampen in Vietnam