Ingezonden persbericht
Zes weken na partij van Joval om IBO-wereldtitel middengewicht

Prestigegevecht Joval - Fighting Nordin in Ahoy'

ROTTERDAM Boksminnend Nederland krijgt eindelijk het lang verwachte gevecht tussen Raymond Joval en Fighting Nordin. Het prestigegevecht (zonder titel als inzet) staat op de agenda voor zondag 16 maart 2003 in Ahoy' Rotterdam.

Tijdens de finale van het Nederlands kampioenschap boksen voor amateurs deed Joval afgelopen maandagavond een oproep voor sponsors om zijn titelgevecht te kunnen organiseren. Promotor Aad Veerman deed de Amsterdammer daarop een aanbod het gevecht in Rotterdam plaats te laten vinden. Dat gegeven resulteerde vandaag in een samenwerking met Ap Echteld en Marc de Weerd van de organisatie Too Hot too Handle.

In het contract met Joval is opgenomen dat de kampioen van de IBO in de aanloop naar het gevecht met Fighting Nordin ook zijn wereldtitel in het middengewicht in de Maasstad verdedigt. Dat gebeurt op zondag 26 januari tijdens een gecombineerd boks- en Thaiboksgala in het Topsportcentrum Stad Rotterdam Verzekeringen. De opponent van Joval voor dat gevecht moet overigens nog worden aangewezen.

Ook dit gala wordt georganiseerd door het duo Echteld/De Weerdt (Too Hot too Handle) en Veerman (Losa). Zondag 26 januari zullen ook Fighting Nordin, Akunel Dias en Erik Vredeveldt in het Topsportcentrum Stad Rotterdam Verzekeringen in actie komen. Het programma wordt aangevuld met vier Thaiboks-partijen. Zeker is dat Najim één van de vechters is.

Het omlijstende programma van het prestigegevecht tussen Raymond Joval en Fighting Nordin in Ahoy op zondag 16 maart wordt op een later tijdstip officieel bekend gemaakt.
---




Ingezonden persbericht