Volleybal Vereniging SSS Barneveld

3/15/2003 Dames SSS doen goede zaken.
SSS - TiVoC 4 - 0 setstanden : 25 - 20, 25 - 16, 25 - 15 en 25 - 15.

Afgelopen zaterdag was een uitstekend weekend voor de dames van SSS in hun strijd om de titel in de derde divisie. Zelf wonnen zij thuis met 4 - 0 van TiVoC, terwijl concurent Switch twee punten moest laten aan Set Up 69 uit Scherpenzeel. De dames van SSS staan nu nog 4 punten achter op Switch met een wedstrijd minder gespeeld. Deze punten kunnen zij vanavond halen, als zij erin slagen om de vierde set van de wedstrijd Pegasus alsnog in winst om te zetten.

SSS kwam tegen TiVoC uitstekend uit de startblokken. Met een zeer goede service werd de verdediging van TiVoC onder druk gezet, zodat de aanvalsters niet in stelling gebracht konden worden. SSS liep meteen uit naar een 7 - 2 voorsprong en gedurende de rest van de set bleef deze voorsprong op het scorebord staan, zodat de winst met 25 - 20 voor SSS was.

In de tweede set slaagde SSS er niet in om vanaf het begin al afstand te nemen en bleef de voorsprong tot 1 of 2 punten beperkt. Pas bij 12
- 9 werd deze voorsprong iets groter. Daarna bleef TiVoC tot 17 - 13 nog in het spoor van de Barneveldse dames, maar in het vervolg van de set wist SSS het klasseverschil ook in de score tot uitdrukking te brengen en de winst met 25 - 16 te pakken.

In de derde set kwam SSS weer voortvarend uit de startblokken, want door een zeer sterk serverende Kristel Haalboom liep de Barneveldse formatie meteen uit naar 4 - 0. Veel verder konden ze de afstand niet vergroten en tot 14 - 8 bleef TiVoC nog aardig in het spoor van SSS. Hierna was het echter Sabine Steinebach, die aan alle hoop van TiVoC een einde maken en meteen doorserveerde tot 21 - 9. Op deze stand kwam Mirjam Schoemaker in het veld voor Annemieke de Groot. SSS kwam verder niet meer in de problemen en won deze set met de cijfers 25 - 15.

Aan het begin van de vierde set kwam Titsia van de Brink in het veld voor Sabine Steinebach, maar ook deze omzetting in de formatie van coach Brand van Roekel bracht SSS niet in de problemen. Heel regelmatig scoorde SSS haar puntjes en langzaam maar zeker namen ze afstand van TiVoC, om uiteindelijk de winst met 25 - 15 te pakken.

Coach Brand van Roekel was na afloop zeer te spreken. "We hebben vandaag gedaan wat we doen moesten en de volle buit binnen gehaald. Echt moeilijk is het niet geweest, want het tegenspel van TiVoC was niet al te sterk. Je moet er dan wel voor zorgen dat je zelf bij de les blijft en geen steekjes laat vallen. Dat hebben de meiden goed gedaan en doordat Switch 2 punten laat liggen tegen Set Up kunnen we aanstaande maandag alleen aan kop van de ranglijst komen. We moeten dan om half acht in Nijmegen aan treden tegen Pegasus om de vierde set uit te spelen. Dit naar aanleiding van de protestzaak, die we gewonnen hebben.. We beginnen met een 3 - 0 voorsprong in sets en een 14 - 12 achterstand in de vierde set. Als we deze pakken staan we een puntje boven TiVoC."