Korps: Utrecht, plaats: 16-03-2003 Persberichten Eemland noord, 12.05 uur

Tasjesroof

BAARN Op de Leestraat is op 13 maart, rond 16.30 uur, een tas uit een fietsmand gestolen.

De benadeelde, een 43-jarige inwoonster van Baarn, fietste daar toen een onbekende jongen plotseling de tas uit haar mand weggriste. Zij probeerde hem nog te achtervolgen, maar dat had geen resultaat. In de tas zat onder meer een portefeuille met geld.

Signalement dader: Nederlander, ongeveer 15 jaar, blond stekelig haar en verzorgd uiterlijk. Zag er mager uit, droeg een zwart imitatuielederen jack. Reed op een rode mountainbike-achtige fiets. Tips: 0900-8844 (politiedistrict Eemland noord).

Dronken automobilist

BUNSCHOTEN Op de Westsingel is in de nacht van zaterdag op zondag, rond 00.20 uur, een 44-jarige automobilist uit Bunschoten op alcoholgebruik gecontroleerd.

De man blies 750 ug/l en overschreed daarmee ruimschoots de toegestane maximum hoeveelheid van 235 ug/l. Hij moest zijn rijbewijs inleveren, kreeg een rijverbod van 9 uur en moet zich binnenkort voor de rechter verantwoorden.

Opstandige man bij horecagelegenheid

BAARN Door de politie is zondag rond 02.45 uur een 23-jarige inwoner van Baarn aangehouden.

De man hield zich vervelend op bij een horecagelegenheid aan de Laandwarsstraat. Hij nam geen genoegen met het feit dat hem de toegang werd geweigerd. Tegenover zowel de portiers als de agenten stelde hij zich vervelend op. Hij maakte onder meer een slaande beweging naar een agent. Hierop werd hij aangehouden en naar het politiebureau in Baarn gebracht.

Omdat er te weinig juridische gronden zijn om hem strafrechtelijk te vervolgen, werd hij enkele uren later weer heengezonden.