Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 16-03-2003 1e persbericht van zondag 16 maart 2003

Berichten uit de regio

Eindhoven: Skeeler rijdt tegen bus
Een 16-jarig meisje uit Eindhoven is zaterdagmiddag om 16.50 uur gewond geraakt toen zij op de Karel de Grotelaan tegen een bus reed. Zij reed op skeelers over het fietspad van de Anna van Engelandstraat. Bij de T-kruising met de Karel de Grotelaan kon zij niet op tijd stoppen en reed tegen de zijkant van een passerende autobus. Ze is met onbekende verwondingen in het Catharinaziekenhuis opgenomen.

Eindhoven: Overval
Zaterdagavond rond 23.30 uur hebben twee onbekende jongens een horecagelegenheid aan de Hoogstraat overvallen. Zij kwamen juist voor sluitingstijd binnen en bedreigden het personeel met een vuistvuurwapen of iets wat daar op leek. Zij eisten geld en kregen dat ook. Met nog geen 100,= gingen ze er vandoor.

Eindhoven: Verdachten inbraak aangehouden
Op de Hertog Jan I laan zijn zondag om 1.40 uur drie Eindhovenaren van 16, 22 en 35 jaar oud aangehouden. De politie kreeg een melding uit de buurt van de Hertog Jan I laan dat er in een woning werd ingebroken. De politie trof de drie in een auto aan en in de auto bleek allerlei inbraakgereedschap te liggen. Bij een woning aan de Maria van Bourgondiëlaan werden inbraaksporen gevonden. De drie verdachten zijn voor onderzoek de cel ingegaan.

Eindhoven: Man na bedreiging aangehouden
Op de Dommelstraat is zondag om 3.05 uur een 37-jarige man uit Eersel aangehouden. De man had een portier van een horecagelegenheid aan de Dommelstraat bedreigd. Hij zou hem wel eens komen doodschieten. De verdachte maakte deel uit van een groep die niet binnen mocht omdat het te druk was. Op het bureau is proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Eindhoven: Man vernielt ruit
Een 30-jarige man zonder vaste woonplaats is zondag om 3.40 uur in een kantoor aan de Willemstraat aangehouden. De man had een ruit ingeslagen. Toen de politie kwam stond hij rustig in de hal van het kantoor iets te drinken. De man, die geestelijk in de war was, is de cel ingegaan.

Eindhoven: Verdachten vernieling aangehouden
Op de Stratumsedijk zijn zondag om 4.40 uur twee Geldroppenaren van 18 en 16 jaar oud zijn aangehouden. Zij zouden, volgens getuigen, enkele lampen bij een winkel aan de Stratumsedijk hebben vernield. Zij zijn voor onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Vernieling autos
Op de Elzentlaan zijn zondag om 4.55 uur drie mannen uit Waalre aangehouden. Zij zijn 18, 19 en 20 jaar oud. Een getuige meldde dat vijf jongens op de Elzentlaan tegen geparkeerde autos trapten. Drie van hen liepen naar het parkeerterrein van de Stadsschouwburg. Daar kon de politie hen aanhouden. Bij vier autos op de Elzentlaan waren vernielingen gepleegd. Een deuk en spiegels er af. De drie verdachten, die ontkenden, zijn voor onderzoek de cel ingegaan.

Helmond: Vrouw aangerand
Op de Overloop is zaterdag rond 22.45 uur een 19-jarige Helmondse vrouw aangerand. Zij werd door een onbekende man tegen de grond gegooid. Door zich hevig te verweren ging de man weer weg. Hij zou 1,70 tot 1,75 m lang zijn, tussen de 25 en 30 jaar oud, slank postuur, kort lichtblond haar, klein snorretje. Hij had een rammelende omafiets bij zich. Hij droeg een spijkerbroek en een zwarte, soort suède, jas.

Helmond: Woninginbraak
Zaterdag tussen 10.50 en 23.40 uur is ingebroken in een woning aan de Van Ommerenstraat. Aan de achterkant van de woning is een raam opengemaakt. Uit de woning verdwenen een schilderij en enkele kristallen voorwerpen.

Best: Onder invloed
Op de Kanaaldijk is zondag om 1.55 uur een 27-jarige automobilist uit Son aangehouden omdat hij gedronken had. De man blies bijna 0,65 promille. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Geldrop: Auto weg bij inbraak
Bij een inbraak in een woning aan de J. Cornelis de Rijpstraat is een auto weggenomen. Men kwam binnen met een valse sleutel. Een gezinslid is laatst een sleutelbos verloren. Uit de woning werden een playstation, drie dvd-spelers, twee laptops, een tuner/versterker en een videospeler gestolen. De auto die werd meegenomen is een zwarte Opel Astra met het kenteken HF-FR-31. De inbraak gebeurde zaterdagavond tussen 20.15 en 23.10 uur.

Luijksgestel: Bromfietser gewond
Bij een aanrijding op de kruising Sengelsbroeksestraat Hongarijeschedijk is zaterdag om 14.15 uur een 16-jarige bromfietser uit Valkenswaard gewond geraakt. Hij reed over het fietspad van de Sengelsbroeksestraat. Een 20-jarige automobilist uit Bergeijk naderde de kruising over de Hongarijeschedijk. De automobilist stopte bij de kruising, maar stond met de voorkant van de auto nog juist een stukje op het fietspad. De bromfietser reed tegen de voorkant van de auto. Hij is met verschillende breuken in het MMC in Veldhoven opgenomen.

Valkenswaard: Aanrijding met drank
Op de Luikerweg is zondag om 6.25 uur een 23-jarige automobilist uit Veldhoven aangehouden. Hij was met zijn auto tegen de achterkant van een andere auto gereden. Hij bleek gedronken te hebben en blies ruim 1 promille. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. Een 23-jarige Eindhovenaar die bij hem in de auto zat had een hersenschudding en een pijnlijke knie.

Valkenswaard: Inbreker op heterdaad
In een woning aan de Hertogin Johannastraat is zondag om 2.45 uur een 15-jarige jongen uit Valkenswaard aangehouden. De woning wordt niet bewoond vanwege een verbouwing. Een getuige meldde dat er werd ingebroken en van de woning bleek een ruit vernield te zijn. De politie trof de jongen in de woning aan. Gestolen gereedschap had hij al in een rugzak gedaan om mee te nemen. De jongen is voor onderzoek de cel ingegaan.