Korps: Groningen, plaats: Diverse 16-03-2003
Persberichten Regiopolitie Groningen
Zondag 16 maart 2003

Dagelijkse berichten

Hoogezand: inbraak in elektronicazaak
Bij een elektronicazaak aan de Kerkstraat in Hoogezand ging zaterdagnacht het inbraakalarm af en er bleken digitale cameras en mobiele telefoons te zijn ontvreemd. Een getuige had bij het pand nog een grijze personenauto met hoge snelheid zien wegrijden. Een zoektocht naar de wagen door de politie leverde geen resultaat op. De inbrekers zijn via het forceren van een rolluik aan de achterzijde binnen gekomen. Een onderzoek naar de inbraak is ingesteld.

Sappemeer: rijden onder invloed
Agenten troffen zaterdagnacht een personenauto aan die op de kruising van de Kees de Haanstraat met de Noordersingel vast stond met het carter op een halve betonnen bol. De 28-jarige bestuurder van de auto uit Hoogezand verklaarde de situatie ter plaatse verkeerd te hebben ingeschat. Hij moest blazen en scoorde een promillage van 1.45. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en een proces-verbaal uitgeschreven.

Hoogezand: man (33) met mes neergestoken
De politie heeft zaterdagavond een 26-jarige man uit Hoogezand aangehouden op verdenking van het neersteken met een mes van een 33-jarige plaatsgenoot. Getuigen hadden gezien dat de 26-jarige man meerdere malen op het slachtoffer had ingestoken achter een supermarkt aan de Hoofdstraat. Meerdere passanten schreeuwden tegen de man dat hij moest ophouden en een getuige met een hond kon de verdachte die wilde weglopen ophouden. De gewaarschuwde politie hield de 26-jarige verdachte aan. Het mes dat weggegooid was werd opgespoord. De mannen kennen elkaar en kregen om een nog onbekende oorzaak ruzie die uitmondde in het steekincident. Het 33-jarige slachtoffer is met meerder steekwonden in het bovenlichaam en in de benen naar het ziekenhuis gebracht. Hij is behandeld voor de steekwonden en verblijft in het hospitaal.

Winschoten: rijden onder invloed
Een 45-jarige automobilist uit Winschoten reed zaterdagnacht in zijn woonplaats op de Engelsestraat tegen de richting in en werd op de Wilhelminasingel staande gehouden. De man die niet in het bezit van een rijbewijs is bleek alcohol gedronken te hebben. Hij blies een promillage van 2.1. Hij kreeg een dagvaarding mee om zich voor de rechter te verantwoorden.

Delfzijl: man in bezit van cocaïne
Personeel van een horecagelegenheid aan de Oude Schans in Delfzijl waarschuwde zaterdagnacht de politie toen zij een 18-jarige Delfzijlster betrapten met dope. De jongeman werd aangehouden en bleek in het bezit van een kleine hoeveelheid cocaïne. Na een verhoor en in het bezit van een proces-verbaal werd de verdachte op vrije voeten gesteld.

Siddeburen: motorrijdster dodelijk verongelukt
Op de Oudeweg in Siddeburen is zaterdagmiddag een 24-jarige motorrijdster uit Venlo dodelijk verongelukt. De vrouw verloor in een bocht in de weg de macht over het stuur en kwam met motor en al te vallen. Zij schoof over de weg tegen een tegemoet komende 64-jarige automobiliste uit Zuidvelde aan. Als gevolg van de botsing met de auto overleed de vrouw ter plaatse. In verband met de hulpverleningswerkzaamheden is de Oudeweg enige tijd gestremd geweest.

Appingedam: snorfietsster onder invloed
Op een naastgelegen fietspad van de Farmsumerweg in Appingedam zagen surveillerende agenten zaterdagavond dat een 52-jarige snorfietsster uit Delfzijl bijna twee fietsers omver reed. De vrouw bleek daarna de gehele breedte van het fietspad nodig te hebben. Zij werd staande gehouden voor een alcoholtest. De vrouw blies een promillage van 1.6 en kreeg een dagvaarding.

Verkeerscontroles
In Delfzijl werd zaterdagavond en nacht door de gehele gemeente een controle gehouden op fiestverlichting. Van de 53 gecontroleerde fietsers kregen er 12 een bon voor het niet voeten van de juiste verlichting. In Musselkanaal werd op de Aweg en de Schoolstraat een snelheidscontrole gehouden. Van de 860 gecontroleerde voertuigen bleken er 182 sneller te rijden dan de limiet van 50 km per uur. De hoogste overtreder reed 84 km per uur. Bovenden werden nog 14 bonnen uitgedeeld voor het niet dragen van de veiligheidsgordel. Bij een gordelcontrole op de Grintweg in Winschoten begon een 34-jarige automobilist uit Nieuwe Pekela de agenten te beledigen. Hij werd voor belediging aangehouden en naar het bureau gebracht waar hij een proces-verbaal kreeg. Op de Eemshavenweg. werden bij Bedum vier automobilisten betrapt om snelheidsovertredingen. De hoogste overtreder (140 km per uur) overschreed ook nog een doorgetrokken streep en kreeg daar een bon voor.

BERICHTEN STAD GRONINGEN KOMEN IN DE LOOP VAN DE OCHTEND

Inlichtingen, Afdeling Communicatie, 0900 - 8844 ( lokaal tarief)