Nederlandse Spoorwegen

Persbericht

Utrecht, 16 maart 2003

Gratis treinreizen met Boekenweekgeschenk een succes

Een kleine honderdduizend mensen hebben naar schatting gebruik gemaakt van het NS-aanbod gratis treinreizen met het Boekenweekgeschenk . Op zaterdag 15 maart was het Boekenweekgeschenk Gala van Ronald Giphart geldig als 2e klas-treinkaartje voor alle binnenlandse treinen van NS. In de trein van Utrecht naar Amersfoort konden reizigers Giphart ook live tegenkomen: hij liep mee met de conducteur en heeft het Boekenweekgeschenk bij een aantal reizigers gestempeld met het originele Giphart-stempel . Over het algemeen reageerden de reizigers enthousiast op de actie. Deze actie is door NS aangeboden als hoofdsponsor van de Boekenweek.

De sponsoring van de Boekenweek past binnen de NS-campagne Tijd voor lezen . Lezen en reizen per trein vormen een logische combinatie en staan in deze campagne centraal. De trein biedt immers, in tegenstelling tot de auto, de mogelijkheid om tijdens het reizen te lezen. Ruim 75% van de treinreizigers neemt iets te lezen mee in de trein.

Gala wordt door de boekhandel tijdens de Boekenweek gratis aangeboden bij minimale besteden van ¬ 11,11 aan Nederlandstalige boeken. De Boekenweek loopt nog tot en met zaterdag 22 maart.


* * * * * *

Noot aan de redactie