Politie Zaanstreek-waterland15:37 14-MRT-03
loc.: ZUIDOOSTBEEMSTER, A7, PROVINCIALEWEG N244

Motoragent ten val

Een 38-jarige Volendamse motoragent kwam ten val in een bocht van de oprit van de A7 richting Zaandam. Vermoedelijk is de motor gaan glijden door olieresten op het wegdek. De agent moest zich in het ziekenhuis de Heel laten behandelen aan verrekte kniebanden.

17:41 14-MRT-03
loc.: ZUIDOOSTBEEMSTER, PURMERENDERWEG

Vrouw gewond bij aanrijding met auto

Op de kruising van de Purmerenderweg met de Zuiddijk raakte een 16-jarige fietster uit De Rijp gewond aan haar been en voet bij een aanrijding met een auto. De vrouw fietste over de Purmerenderweg toen een 25-jarige automobilist uit Drachten haar vermoedelijk over het hoofd zag bij het afslaan naar de Zuiddijk.

19:15 14-MRT-03
loc.: ZAANDAM, HOUTVELDWEG

Getuigen oproep doorrijder na aanrijding

Een 40-jarige vrouw, woonachtig in het asielzoekerscentrum in Assendelft, werd op de Houtveldweg aangereden door een bestuurder in zwarte Chevrolet Corvette. De vrouw werd daarbij van de fiets geslingerd maar raakte niet gewond. De bestuurder is na het ongeval doorgereden. Naast reeds gehoorde getuigen is de politie opzoek naar aanvullende getuigenverklaringen van het ongeval. Personen die mogelijk ook getuigen zijn geweest worden vriendelijk verzocht zich te melden via 0900-8844.

23:12 14-MRT-03
loc.: ZAANDAM, PROV WEG Z'DAM-CASTRICUM

Snorfietser botst met motorrijder

Een motorrijder en een snorfietser raakten gewond bij een aanrijding op de Houtveldweg. De 17-jarige snorfietser uit Zaandam reed op de laad en losstrook van het Albert Heyngebouw in de richting van de Houtveldweg. Naast hem, op de rijbaan van de provinciale weg Zaandam-Castricum, reed in de zelfde richting een 33-jarige Zaandammer op zijn motorfiets. Vermoedelijk raakten de twee elkaar toen de snorfietser plotseling de Provincialenweg op stuurde. De motorrijder werd met een hoofdwond ter observatie overgebracht naar de Heel. De snorfietser had een gezwollen enkel.

03:05 15-MRT-03
loc.: ZAANDAM, D DONIASTRAAT

Brand in berging

De brandweer bluste een brand in een berging cq aanbouw van een woonhuis. De berging brandde grotendeels uit.
De 71-jarige bewoner werd wakker door de rookontwikkeling. De buren werden door de brandweer voor de veiligheid uit hun huis gehaald. Na een meting van de brandweer mochten deze bewoners hun woning weer in.
De man kon de nacht verder doorbrengen bij buren. Vermoedelijk is de brand ontstaan bij een luchtdroger. De technische recherche zal een onderzoek instellen naar de exacte brandoorzaak.

05:15 15-MRT-03
loc.: PURMEREND, TRAMPLEIN en BROEK IN WATERLAND PROVINCIALEWEG N247

Alcoholcontroles

Vrijdagavond tussen 22:45 uur en 00:30 uur werden op het Tramplein in Purmerend en in de dorpskern van Broek in Waterland alcoholcontroles gehouden. In Purmerend werden 92 bestuurders aan de kant gezet voor een blaastest. Geen enkele automobilist bleek in overtreding. Langs de N247 ondergingen 122 bestuurders de controle. Daar liep 1 bestuurder tegen de lamp met 225 ug/l, waarvoor de betrokkene een proces verbaal kreeg.

08:13 15-MRT-03
loc: BROEK IN WATERLAND PROVINCIALEWEG N247

Twee gewonden bij ongeval

Bij een eenzijdig ongeval raakten beide inzittenden van een personenauto gewond. Een 19-jarige bestuurder uit Monnickendam reed over de Provincialenweg N247 komende uit de richting van Amsterdam. Door een nog onbekende oorzaak verloor de man de macht over het stuur en raakte de wagen in de berm, reed tegen een boom en sloeg over de kop.
De bestuurder werd met nek- en borstletsel naar het OLVG in Amsterdam gebracht, de 18-jarige bijrijder uit Purmerend moest met nekklachten naar het AMC.
De bestuurder kon een blaastest worden afgenomen waaruit bleek dat de man boven de toegestane waarde van 220 ug/l had gedronken. Zijn rijbewijs werd ingenomen.

08:46 15-MRT-03
loc.: ZAANDAM, PROV WEG Z'DAM-CASTRICUM

Vrouw met Samuraizwaard in de trein

In een trein op het station Zaandam werd een groot model Samuraizwaard in beslag genomen van een 32-jarige inwoonster van Beverwijk. De vrouw verklaarde op weg te zijn naar een 'piratenfeestje'. Het zwaard was te groot om het in een afgesloten tas te vervoeren, hetgeen wel een wettelijke vereiste is.
De melding van het voorval kwam van spoorwegpersoneel.

21:08 15-MRT-03
loc.: LANDSMEER, VARENSTRAAT

Man gewond

Een 25-jarige man uit Hoorn werd met verwondingen aan zijn gezicht, gebit en handen overgebracht naar het Boven het IJ Ziekenhuis in Amsterdam. De man verklaarde dat hij na het verlaten van een café op straat liep en het geluid van een naderende brommer hoorde. Daarna wist hij zich niets te herinneren. Vermoedelijk is het slachtoffer aangereden door de bromfietser, maar sporen die dit kunnen bevestigen werden niet aangetroffen.
Mogelijk zijn er getuigen van dit ongeval, zij worden verzocht zich te melden via het telefoonnummer 0900-884.

23:20 15-MRT-03
loc.: PURMEREND, PAMPUSSTRAAT

Groep jonge vernielers aangehouden

Politieagenten en twee burgers wisten vijf jongeren, in de leeftijd 13 tot 16 jaar, aan te houden die deel uit maakten van een groep van ongeveer tien personen die ruiten ingooiden bij een schoolgebouw aan de Pampusstraat.
Bij het verhoor van deze jongeren, allen woonachtig in Purmerend, bleek dat door deze groep eerder op de avond meerdere vernielingen waren gepleegd. De overlast en de vernielingen bestonden uit het stenen gooien naar woningen op de Walakker, het veroorzaken van overlast door het gooien van eieren en het vernielen van een ruit van een school op het Zichthof.
De politie sluit de aanhouding van meer verdachten niet uit. De vijf gehoorde kinderen zijn heengezonden maar moeten zich voor nader onderzoek en verhoor beschikbaar houden.

03:00 16-MRT-03
loc.: ZAANDAM, BURCHT

Vijf auto's in brand

Op parkeerplaats op de Burcht moest de brandweer vijf brandende personenwagens blussen. Vermoedelijk zijn de voertuigen opzettelijk in brand gestoken. Bij de auto's werd een jerrycan aangetroffen. Deze is overgedragen aan de technische recherche.
Drie voertuigen brandden volledig uit, de twee andere liepen aanzienlijke schade op.

05:10 16-MRT-03
loc.: ZAANDAM, HEMKADE

Onenigheid bij dansgelegenheid

Portiers van een dansgelegenheid zetten een 19-jarige lastige Zaandammer uit het etablissement. Daar de betrokkene, vermoedelijk onder invloed van drank en drugs, het hier niet mee eens was sloeg hij met een steen een ruitje van de toegangsdeur in. Toen hij vervolgens zijn hand naar binnenstak liep hij een grote snee aan zijn pols op. Hij werd met een ambulance naar ziekenhuis de Heel gebracht.
De eigenaar overweegt aangifte te doen van de vernieling.

06:36 16-MRT-03
loc.: ZAANDAM, DAM

Aanhoudingen voor mishandelingen

De politie kon twee verdachten aanhouden bij verschillende vechtpartijtjes.
Een 21-jarige Amsterdammer werd aangehouden op de Gedempte gracht nadat hij een 22-jarige vrouw uit Krommenie had geslagen. Het slachtoffer zat met een vriendin in een bushokje toen zij door een groep jongeren werd lastig gevallen. De Amsterdammer sloeg haar zonder enige aanleiding met zijn vuist in het gezicht.
Een tweede verdachte, een 29-jarige man uit Assendelft, werd aangehouden na een vechtpartij voor een café op de Dam. Een 35-jarige Zaandammer kreeg daarbij klappen van de verdachte en moest met een hoofdwond naar ziekenhuis de Heel. De politie heeft de zaak nog in onderzoek om ieders rol en aandeel in deze ruzie boven water te krijgen.

10:39 16-MRT-03
loc: PURMEREND, VERZETSLAAN

Fietser breekt been

Bij het afslaan van de Verzetslaan naar het Oudelandsdijkje kwamen een fietser en een man op skeelers ten val. De 68-jarige fietser brak daarbij zijn rechter been. De 42-jarige skeeleraar uit Oostzaan bleef ongedeerd. Beide heren reden in dezelfde richting maar raakte elkaar in de bocht.
Het slachtoffer werd naar het Waterland ziekenhuis gebracht.

12:06 16-MRT-03
loc.: ZAANDAM, STATIONSSTRAAT

Peperspray ingezet tegen agressieve verdachte

Tegen een 29-jarige man, zonder vaste woon- of verblijfplaats, werd peperspray ingezet toen hij zich op agressieve wijze onttrok aan zijn aanhouding.
De agenten troffen de man slapend aan in een privé tuin, de bewoner had de politie gebeld.
Nadat de man was wakker gemaakt weigerde hij een onderzoek naar zijn identiteit. Daar de man kennelijk onder invloed was van drank en mogelijk drugs werd hij aangehouden voor openbare dronkenschap. Hierop gaf hij een van de agenten een vuistslag in het gezicht en wilde hij verder op de vuist gaan. Hierop werd de man volgens protocol gewaarschuwd en moest vervolgens het geweldsmiddel worden ingezet.
Uiteindelijk brachten meerdere agenten de zeer agressieve en sterke verdachte onder controle en kon hij worden ingerekend.


---- --