Regiopolitie Noord- en Oost Gelderland

Elburg,Klokbekerweg dd. 15 mrt om 16.00 uur Feit: auto contra motor betrokkene 1: 19-j man uit Dronten betrokkene 2 (motor) 52-j man uit Elburg Be 1 reed over de Klokbekerweg en wild elinksaf slaan de Huikensstraat in. Uit tegenovergestelde richting kwam Be 2 met zijn motor. Een frontale aanrijdin g tussen beide vtgn was het gevolg. Beide vtgn raakten total los. Be 2 vloog over de auto heen en kwam op de grond terecht. Met buikletsel en een gebroken been is hij overgebracht naar het Sophiaziekenhuis in Zwolle. Be 1 kwam met de schrik vrij. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Putten, Hessenweg dd. 15 mrt om 18.10 uur Feit: ongeval met Quad betrokkenen; 15 en 16 j meisjes beiden uit Nijkerkerveen De politie kreeg de melding dat er met de Quad tegen een boom was gereden en dat er zwaar gewonden waren. Terplaatse bleek dat de meisjes vermoedelijk de macht over het stuur waren kwijtgeraakt op het hobbelige zandpad en tegen een boom waren gebotst. Het 15-j meisje raakte zwaar gewond aan haar hoofd is met spoed overgebracht naar het ziekenhuis. Het andere meisje van 16-j dat achterop zat is ook met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. De politie stelt een onderzoek in naar de juiste toedracht van het ongeluk.

Ermelo, Oude Tegterweg dd. 15 mrt om 19.30 uur Feit: jongens lopen brandwonden op betrokkene 1: 21-j man uit Ermelo betrokkene 2: 19-j man uit Putten De twee jongens waren op een stuk land wat vuil aan het verbranden. Hiervoor gebruiken zij benzine. een steekvlam was het gevolg. Beiden liepen brandwonden op het lichaam op. Mogelijk dat zelfs 1 van hen naar het brandwonden centrum zou moeten.

WONINGINBRAKEN 15 maart in de avonduren Harderwijk aan de Ganzekamp en de Staringstraat werd ingebroken dmv een deur te forceren wist men oa. levensmiddelelen weg te nemen. Elburg aan de Zeilstraat. hier werd een raam geforceerd en weggenomen werden oa. bankpassen, geld en fotoapparatuur.

BRANDEN Heerde aan de Kanaaldijk. Hier staat een leeg staand boerderijtje en hier op 16 mrt om 00.30 uur brand gesticht. De boederij ging verloern. De brandweer blustte de brand.

In Harderwijk aan de Gelreweg ontstond op 16 maart om 05.00 uur brand in een afval cq opslag loodsje. Er was een grote rook ontwikkeling en de inmiddels gewaarschuwde brandweer had de brand om 06.20 uur onder controle. Er wordt een onderzoek ingesteld naar de oorzaak van de brand. Hoe groot de schade is is nog onbekend.

Einde berichten

Rein Brummel 06-51084364