Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

15 en 16 maart 2003

Winkeldief aangehouden
Breda- Op vrijdag 14 maart, omstreeks 22.00 uur heeft de politie in een supermarkt op Moerijk een 17-jarige Bredanaar aangehouden voor winkeldiefstal. De jongen had chocolade en bier weggenomen. Hij werd met een dagvaarding weer huiswaarts gestuurd.

44 bekeuringen bij verkeerscontrole aanhangwagens Moerdijk- Bij een verkeerscontrole op het industrieterrein Moerdijk, op zaterdag 15 maart, werden door de politie 72 voertuigen met aanhangwagens gecontroleerd. Daarvan ontvingen 44 bestuurders een bekeuring. Bij de controle werd voornamelijk gelet op de technische staat van de voertuigen met aanhangwagens. De meeste bekeuringen werd uitgeschreven voor een niet aanwezige hulpkoppeling of het niet in orde of goed bevestigd hebben hiervan, losbreekreminrichting niet in orde of niet goed bevestigd, ontbreken van (juiste) kentekenplaat en verlichting die niet goed bleek te zijn.

Tijdens de controle bleek dat veel bestuurders reden met een geleende aanhangwagen waarbij men kennelijk van tevoren niet de moeite had genomen om deze op technische mankementen te controleren of te voorzien van (de juiste) kentekenplaat. De controle werd uitgevoerd door de politie van team Moerdijk in samenwerking met studenten van de politieopleiding en vrijwillige politie. In de toekomst zullen meer van dergelijke controles worden uitgevoerd.

Aanhouding voor vernieling Breda- Op zaterdag 16 maart, omstreeks 01.45 uur, werd op het station een 18-jarige man uit Zwijndrecht aangehouden voor vernieling van een glazen schuifdeur. De man bleek behoorlijk aan Bacchus te hebben geofferd. Hij is ter ontnuchtering en voor verder onderzoek ingesloten.

Aanhouding voor belediging politieman Breda- Op zaterdag 15 maart werd rond 2.20 uur op de Havermarkt een 38-jarige man uit Breda aangehouden wegens het beledigen van een politieman. De verdachte maakte een obsceen gebaar. Met een proces-verbaal kon hij weer huiswaarts keren.

Acht aanhoudingen in centrum Breda Breda- De nacht van zaterdag 15 op zondag 16 maart, verliep voor de politiemensen, belast met het horecatoezicht in het centrum van Breda tamelijk onrustig. In totaal werden acht personen aangehouden. Bijna alle aanhoudingen hadden te maken met overmatig alcoholgebruik.

Een 17-jarige jongen uit Terheijden werd aangehouden omdat hij erg lastig was bij een horecazaak in het centrum en zich vervolgens niet wilde verwijderen op verzoek van de politiemensen. Bij een horecagelegenheid in het centrum hield de politie twee mannen aan, een 22-jarige Rotterdammer en een 21-jarige inwoner van Maasland, ter zake drugsgebruik. Een van de twee mannen had een wikkel cocaïne in bezit. De cocaïne werd in beslag genomen.

Op de Havermarkt ontstond een vechtpartij tussen drie personen. In samenwerking met enkele portiers werden de vechtersbazen door de politie aangehouden. Het ging hier om twee mannen uit Drimmelen van 29 en 23 jaar en een 27-jarige man uit Raamsdonks-veer. Die laatste verzette zich hevig bij zijn aanhouding en trapte enkele politieagenten. Bovendien gaf hij plotseling een kopstoot naar een politieman die daardoor mondletsel opliep.

In de Reigerstraat werd een 18-jarige man uit Breda aangehouden voor het verstoren van de openbare orde. Ook hij vertoonde agressief gedrag en had bovenmatig alcohol gedronken.

Tot slot hield de politie een man aan voor diefstal. Hij zou bij een horecazaak een fles drank hebben weggenomen. Het ging hier om een 21-jarige inwoner van Breda.

Alle ingesloten verdachten zijn in de loop van de nacht weer op vrije voeten gesteld, met uitzondering van de man die geweld gebruikte tegen politieambtenaren. Hier wordt vandaag nader onderzoek naar verricht. Daarnaast werden 4 bekeuringen voor wildplassen uitgeschreven en 18 mensen gingen voor foutief parkeren op de bon. Tot slot werd 8 jeugdigen bekeurd voor het zich onbevoegd ophouden in portieken in de stad.

Bron: Enny de Wit