Politie Twente

Persberichten politie Twente
Kadir Yildirim, sema 06 59116795

Overvaller aangehouden
03 033847
Enschede, Lipperkerkstraat
15 maart, 12.00 uur
De politie Twente heeft zaterdag rond 12.00 uur een 26 jarige vrouw uit Enschede aangehouden op verdenking van poging tot overval. De politie kreeg om 11.00 uur een melding binnen waarbij sprake zou zijn van een overval op een sigarenzaak aan de Lipperkerkstraat in Enschede.Om 10.55 uur was de 26 jarige verdachte de zaak binnengekomen. Zij droeg mogelijk een bivakmuts, een shawl en een pet/muts. Toen de verdachte een briefje wilde openvouwen bedacht de 61 jarige eigenaresse van de zaak zich geen moment (dit omdat ze van vorige overvallen nog wel wat gewend was) en gooide een plateau met aanstekers in de richting van de verdachte. De verdachte schrok hiervan en rende vervolgens weg. De eigenaresse zette de achtervolging in maar de verdachte stapte op de Siemensstraat in een auto en reed weg. Op basis van getuigeninformatie heeft de politie de verdachte rond 12.00 uur aan de Bultsweg aangehouden. Bij een onderzoek in de woning van de verdachte trof de politie onder andere een gaspistool aan. Vermoedelijk heeft de verdachte meerdere strafbare feiten gepleegd. De politie onderzoekt de zaak.

Onbekende man rijdt in op meisjes 03 033622
Rossum, Ootmarsumsedijk
14 maart, 15.45 uur
Een onbekende man heeft in Rossum met zijn auto zonder reden ingereden op drie meisjes die aan het fietsen waren. Dit gebeurde aan de Ootmarsumsedijk. Een 14 jarige meisje uit Ootmarsum kwam door het incident ten val en heeft daarbij een dikke enkel opgelopen. De dader, een man rond de 45-50 jaar met zwarte snor en grijze haren, is gevlucht. Hij reed in een 'sportieve Ford, kleur grijs of wit.

Project Etherflits
03 033359
Noordoost-Nederland
12 maart
Sinds 12 maart jongstleden is het Agentschap Telecom van het Ministerie van Economische zaken het project ETHERFLITS gestart. Bij deze actie ligt de nadruk op het tegengaan van illegaal uitzenden. Het project richt zich specifiek op het illegaal frequentiegebruik in Noordoost-Nederland. Ook de politie Twente zal aan dit project deelnemen. Gedurende een jaar zullen alle partijen de krachten bundelen om illegale zenders in geheel Noordoost- Nederland op te sporen en in beslag te nemen. Hiervoor wordt de ether dag en nacht uitgeluisterd. Bij constatering van een illegale zendactiviteit wordt snel en adequaat opgetreden.

Aanhouding voor brandstichting 03 027658
Enschede, Rhaanbrink
14 maart
De politie Twente heeft een 17 jarige jongeman uit Enschede aangehouden. Hij wordt verdacht van brandstichting aan een woning en een auto. Dit gebeurde in de nacht van zaterdag 1 maart op zondag 2 maart aan de Rhaanbrink in Enschede. De politie had naar aanleiding van de brand een onderzoek ingesteld.

Aanrijding met letsel
03 033228
Oldenzaal, Lyceumstraat
14 maart, 07.00 uur
Bij een verkeersongeval aan de Lyceumstraat in Oldenzaal is een 37 jarige fietser gewond geraakt. De verdachte, een 28 jarige man uit Oldenzaal, reed met zijn auto in de richting van Spoorstraat. Op een gegeven moment wilde de verdachte naar rechtsaf richting Burgemeester Wallerstraat. Op dat moment zag hij de fietser over het hoofd (dode hoek). Hierdoor ontstond een aanrijding. De fietser is met onbekende letsels overgebracht naar het ziekenhuis.

Winkeldief aangehouden
03 033428
Enschede
Van Heekplein
De politie Twente heeft 14 maart rond 12.45 uur een 25 jarige man uit Enschede aangehouden. De man had in een winkel aan de Van Heekplein een flesje parfum ter waarde van 30 euro in zijn zak gestopt. Op het moment dat hij de winkel uit wilde lopen ging het alarm af en het winkelpersoneel kon hem aanhouden. Hij is overgedragen aan de politie.

Aanhouding
03 033666
Hengelo, Thiemsbrug
14 maart 19.45 uur
De politie Twente heeft op 14 maart rond 19.45 uur een 25 jarige man uit Hengelo aangehouden. De verdachte zou uit een supermarkt aan de Thiemsbrug een fles wijn en een boek hebben gestolen. Op het bureau bleek dat de man een dag eerder in Enschede ook een winkeldiefstal had gepleegd. Op maandag 2 juni moet hij voorkomen.

Inbraak
03 033748
Enschede, Tiemeister
14 maart 23.55 uur
Op vrijdag 14 maart rond 23.50 uur is ingebroken in Het Stedelijk Lyceum (locatie Zuid) aan de Tiemeister. De daders zijn via de achterzijde van het pand naar binnen geklommen. Uit het computerlokaal heeft men op een grove wijze onbekend aantal computers en beeldschermen losgerukt en meegenomen. De totale schade is op dit moment nog niet bekend. De politie stelt een onderzoek in.

Kangoeroe op de A1
03 034211
A1 tussen Azelo en Rijssen
16 maart, 06.30 uur
De politie Twente kreeg een melding binnen van een ANWB-medewerker die vertelde dat er op de A1 tussen Azelo en Rijssen een kangoeroe zou lopen. Ter plekke trof de politie inderdaad op de berm een kangoeroe aan. De politie waarschuwde meteen een jachtopziener uit Holten. Intussen huppelde de kangoeroe op en neer. Om gevaarlijke situaties te voorkomen werd de A1 voor ongeveer 15 minuten afgesloten. De jachtopziener heeft vervolgens de kangoeroe bewusteloos geschoten. Hierna is de kangoeroe meegenomen naar de eigenaar in Bornerbroek. De kangoeroe (Skippy) bleek ongeveer twee jaar geleden te zijn 'weggelopen'.

Verkeersongeval met letsel
03 033936
Beuningen, Denekamperstraat
15 maart, 12.40 uur
Bij een verkeersongeval aan de Denekamperstraat in Beuningen is een 37 jarige man uit Almelo gewond geraakt. De 37 jarige man reed vanuit Beuningen richting Oldenzaal. Op een gegeven moment knalde een 24 jarige automobilist uit Denekamp tegen de achterzijde van de auto van de 37 jarige. De 37 jarige schoot hierdoor door en botste frontaal tegen een boom aan. Door de beknelling moest de brandweer de 37 jarige uit zijn auto halen. Met onbekende letsels is hij naar het ziekenhuis gebracht. De politie stelt een onderzoek in.

Ernstig verkeersongeval
03 033950
Fleringen, Jan van Arkelweg / Kanaal Zuidzijde 15 maart 14.25 uur
Bij een verkeersongeval op de kruising Jan van Arkelweg en Kanaal Zuidzijde in Fleringen is een 81 jarige man uit Albergen ernstig gewond geraakt. Het slachtoffer wilde de kruising met zijn fiets (met een elektrische hulpmotor) oversteken. Net op dat moment kwam een 23 jarige automobilist uit Weerselo aanrijden. In de eerste instantie dacht de 23 jarige dat het slachtoffer zou stoppen. Maar het slachtoffer gaf toch meer kracht om alsnog op tijd over te steken. De 23 jarige week uit naar recht maar raakte het slachtoffer wel. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis in Almelo gebracht. Vermoedelijk heeft hij een zware hersenletsel opgelopen.

Auto over de kop
03 034156
Wierden, Rijksweg 36
16 maart 03.15 uur
Op de rijksweg 36 nabij Wierden is een auto met hoge snelheid over de kop gegaan. Ter plekke bleken in de auto vijf mensen te hebben gezeten. Een van de vijf, een 17 jarige vrouw uit Slagharen, is met rugletsel naar het ziekenhuis in Almelo gebracht. De politie onderzoekt hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren.

Verkeersongeval met letsel
03 033815
Enschede, Schouwinkstraat / Laaressingel 15 maart, 08.30 uur
Bij een verkeersongeval op de kruising Schouwinkstraat / Laaresstraat in Enschede is een 44 jarige man uit Enschede gewond geraakt. Het slachtoffer fietste op de Laaressingel. Ter hoogte van de Schouwinkstraat wilde een 24 jarige man uit Enschede met zijn auto linksaf slaan. Daarbij zag hij het slachtoffer over het hoofd en ontstond een flinke aanrijding. Het slachtoffer heeft veel kneuzingen en schaafwonden opgelopen. Hij is naar het ziekenhuis gebracht. Een pv wordt opgemaakt.

Verkeersongeval en rijden onder invloed 03 034162
Enschede, Hengelosestraat / Capitool 16 maart, 01.20 uur
Bij een verkeersongeval op de kruising Hengelosestraat / Capitool in Enschede is een 22 jarige vrouw uit Enschede gewond geraakt. Het slachtoffer zat als passagier in een Peugoet die voor het verkeerslicht stond te wachten. Toen het verkeerslicht op groen sprong wilde de bestuurder van Peugoet optrekken maar net op dat moment knalde een 42 jarige automobilist uit Hengelo op de achterzijde van Peugoet. Hierdoor werd de Peugoet frontaal op een voorganger gedrukt. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht. Bij controle bleek de 42 jarige automobilist uit Hengelo flink gedronken te hebben: 2.3 promille. Hij is aangehouden.

Aanhouding na inbraak
03 033989
Enschede, Fazantstraat
15 maart, 16.00 uur
De politie Twente heeft zaterdag rond 16.00 uur twee mannen in de leeftijd van 33 en 28 uit Enschede aangehouden. De politie kreeg een melding waarbij men gezien had dat twee mannen via de voorruit van een woning aan de Fazantstraat binnen waren geklommen. Ook werd gezien dat de verdachten met diverse spullen de woning weer hadden verlaten. De politie trof de verdachten op de Hopstraat aan. Bij fouillering van de verdachten trof de politie een videorecorder en een koffer aan (met o.a. mobiele telefoon en verrekijker erin). Deze goederen bleken uit de betreffende woning te zijn gestolen. De verdachten zijn in verzekering gesteld.

Voorgevel tankstation eruit
03 034163
Enschede, Kuipersdijk
16 maart, 02.00 uur
Na een alarmmelding ging de politie naar een tankstation aan de Kuipersdijk in Enschede. Ter plekke bleek de gehele voorgevel eruit te liggen. Met een auto is vermoedelijk de pui geramd. Of men spullen heeft meegenomen is op dit moment niet bekend. De politie onderzoekt de zaak.