Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout 15/16 maart

Tilburg 16 maart 2003

Team Dongen

Diefstal motor
Dongen- Vrijdagnacht is er vanuit een berging aan de Druivengaarde een gele Honda motor met het kenteken MG-XR-47 gestolen. De onbekende daders moesten daarvoor over de schutting klimmen en de deur van de berging openbreken. Hierna namen ze de motor mee en hebben deze waarschijnlijk in een bestelauto of met behulp van een aanhangwagen meegenomen. De motor had een waarde van 14 duizend euro.

Team Geertruidenberg/ Drimmelen

Dronken achter het stuur Drimmelen - Vrijdagnacht trof de politie op de Sluizeweg een geparkeerde personenauto met draaiende motor aan. Achter het stuur zat een 50 jarige man. De man had te veel gedronken en bij een controle op het bureau blies hij 915 ug/l (vergelijkbaar met 2,10 promille). De man had even tevoren de auto meegenomen van zijn vriendin uit Geertruidenberg zonder dat zij het wist. De man bleek tevens niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. Tegen de man zal proces-verbaal worden opgemaakt. Hij kreeg ook nog een rijverbod van 11 uur.

Verkeerscontroles in de gemeente Op vrijdag heeft de politie op de Centraleweg en Maasdijk diverse bestuurders van bromfietsen een bekeuring gegeven omdat zij reden zonder verzekering, nog geen 16 jaar waren en te hard reden. In Made werd een snelheidcontrole gehouden op de Zuidseindsestraat. In totaal krijgen 20 bestuurders een bon thuisgestuurd. De hoogst gemeten snelheid was 71 km.

Toezicht in natuurgebied Bij een controle in natuurgebieden van de gemeente Geertruidenberg en Drimmelen zijn vrijdag verschillende mensen aangesproken op hun gedrag. Een man moet alsnog zijn grote visakte laten zien en twee bromfietsers kregen een bon omdat ze in de Reeput in Lage Zwaluwe in een stiltegbied reden.

Dronken man veroorzaakt aanrijding Hooge Zwaluwe - Zaterdagavond veroorzaakte een 20 jarige man uit Oosterhout een aanrijding op de Helkantsedijk. In een bocht van deze weg kwam hij op de verkeerde weghelft terecht en reed daarbij tegen een tegemoet komende personenauto. De man kwam met zijn auto tot stilstand tegen een boom en raakte gewond. Voor behandeling is hij overgebracht naar een ziekenhuis in Breda. Omdat agenten hadden geroken dat de man had gedronken is in het ziekenhuis een bloedproef genomen. De man weigerde daar aan mee te werken en was agressif en eledegend naar de behandelende agenten. Tegen de man zal proces-verbaal worden opgemaakt voor het weigeren van de bloedproef en belediging.

Team Loon op Zand

Politie arresteert amokmaker Kaatsheuvel- Een jarige man, zonder bekende woon of verblijfplaats is zaterdagmorgen aangehouden nadat hij in een hotel in Kaatsheuvel voor de nodige stennis had gezorgd. De man had daar overnacht, maar weigerde een rekening voor genuttigde drankjes te betalen. De agenten die bemiddelden kwamen er tijdens hun actie achter dat de man ook nog werd gezocht voor verschillende insluipingen in Oosterhout. Daarop is hij aangehouden en naar een plek gebracht waar hij de drankjes niet hoeft te betalen.

Snelheidscontrole met laser Kaatsheuvel - Zaterdagmiddag is in de Roestenbergstraat en de Markstraat korte tijd een snelheidscontrole gehouden. Op de Marktstraat werden 2 overtreders bekeurd. Hoogst gemeten snelheid 67 km.
Op de Roestenbergstraat werden geen overtredingen geconstateerd.

Ook alcohol en brommobiel gaan niet samen Kaatsheuvel - Zaterdagavond werd een 47-jarige inwoner van Waspik, op de Amerikastraat onder invloed van alcohol achter het stuur van een brommobiel aangetroffen. Hij blies 450ugl. Hij kreeg naast een rijverbod van 4 uren plus een dagvaarding om binnenkort voor de rechter te verschijnen.

Team Oosterhout

Winkeldief aangehouden
Oosterhout- Een 62 jarige inwoner van oosterhout is zaterdagmorgen betrapt op het stelen van goederen met een waarde van Euro 23,= uit een supermarkt aan de Nieuwe Bouwlingstraat. De man werd aangehouden. Naast het feit dat hij de goederen alsnog af kon rekenen ontving hij een boete van Euro 100,=

Vrouw bestolen van portemonnee Oosterhout - Zaterdagmiddag werd een inwoonster van Oosterhout op de Braak aangesproken door een onbekende vrouw die haar vroeg geld te wisselen voor parkeergeld. En passant vroeg zij of zij haar parkeerkaartje mocht hebben. Even nadien miste de vrouw haar portemonnee.

Man beroofd van portemonnee Oosterhout - Een 17 jarige inwoner van Oosterhout werd in de nacht van vrijdag op zaterdag 15 maart terwijl hij over de Heuvel fietste geslagen door een groepje van 3 mannen die hem vervolgens zijn portemonnee afhandig hebben gemaakt. Door te dreigen heeft men het slachtoffer zijn pincode ontfutseld om vervolgens de rekening te plunderen.
De politie heeft de zaak in onderzoek.

Agressieve man aangehouden Oosterhout- Een 17 jarige man zonder bekende woonplaats, heeft zich vrijdagnacht agressief gedragen tegenover personeel van een uitgaansgelegenheid aan de Klappeijstraat. De man werd aangehouden en overgedragen aan de politie. Ook tegenover de politie gedroeg hij zich agressief door te spugen, bijten en vuistslagen uit te delen. Hij werd vervolgens voor onderzoek ingesloten.

Inbraak winkel aan de Schapendries Oosterhout- Een drankenwinkel was vrijdagnacht de dupe van een inbraak. Met trottoirtegels werd een ruit ingegooid. In de winkel zelf werd een chaos aangericht. Het is nog niet bekend wat er is weggenomen.

Team Waalwijk

Diefstal auto
Waalwijk - Op de parkeerplaats van de Els is vrijdagavond terwijl de eigenaar aan het winkelen was een zwarte Volkswagen Golf met kenteken XV-TR-80 gestolen

Alcoholcontrole
Waalwijk - Bij een vrijdagnacht gehouden alcoholcontrole op de Burg Verwielstraat te Waalwijk blies een automobilist uit Kaatsheuvel 425 ugl. Hij kreeg een rijverbod van 4 uren en dagvaarding uitgereikt.

Winkeldievegge naar Halt Waalwijk - Een 15-jarige inwoonster van Waalwijk werd zaterdagmiddag in het winkelcentrum De Els betrapt bij de diefstal van enkele kledingstukken. Zij wordt voor het ondergaan van een alternatieve straf doorverwezen naar Bureau Halt.

Apparatuur na geluidsoverlast kwijt Waalwijk Zaterdagavond kreeg een bewoonster van een appartement aan de Grotestraat rond 23.00 uur van de politie de waarschuwing om de muziek zachter te zetten. Bij een volgende klacht zou de apparatuur inbeslaggenomen worden.
Om 04.07 uur was het weer raak. De muziek was op straat te horen. Omdat de bewoonster weigerde de deur open te doen hebben de gewaarschuwde agenten de deur ingetrapt en hebben de apparatuur meegenomen. Tegen de vrouw wordt proces verbaal opgemaakt.

Team Altena

Beginnend bestuurder rijdt auto total loss Dussen - Vrijdagavond heeft een 18-jarige automobilist op de Provincialeweg onder Dussen zijn auto total loss gereden. De man heeft waarschijnlijk te hard gereden waardoor hij de macht over het stuur verloor en een aantal bomen ramde. De ravage was groot. De man die wonder boven wonder niets mankeerde had nog maar 1 maand zijn rijbewijs. Tegen hem wordt proces verbaal opgemaakt.

Snelheidscontrole
Werkendam - Werd afgelopen vrijdagmiddag door de politie Werkendam in samenwerking met het Verkeershandhavingsteam van de politie Midden en West Brabant op de Bandijk te Werkendam een snelheidscontrole gehouden. Van de 178 gecontroleerde voertuigen waren er 40 in overtreding. De hoogst gemeten snelheid was 103 km. Binnenkort kunnen de overtreders hun bekeuring tegemoet zien.

Boodschappentas geroofd
Werkendam- Werd afgelopen vrijdagavond op de JC Pieckstraat te Werkendam een 70 jarige inwoonster uit die plaats van haar boodschappentas beroofd. Zij was juist op haar fiets gestapt toen zij werd ingehaald door de dader die de tas uit haar fietsmand trok en maakte dat hij wegkwam.

Woninginbraken te Sleeuwijk Sleeuwijk - Werd er in de nacht van vrijdag op zaterdag ingebroken in de vijftal woning in de omgeving en aan de Larikslaan te Sleeuwijk. In alle gevallen werd de toegang tot de woningen verschaft door het openbreken van deur.
Er verdween voornamelijk sieraden, geld, bankpassen, computers en mobiele telefoons.

Aanrijding met drank op
Wijk en Aalburg Zondagmorgen vroeg vond er een eenzijdig ongeval plaats op de Provincialeweg Oost te Wijk en Aalburg. Een 27 jarige man uit Drongelen was met zijn auto op een verkeersgeleider gereden en tegen een paal gebotst. De bestuurder verkeerde onder invloed van alcohol. Na een blaasproef bleek hij een ademalcoholgehalte te hebben van 575 ug/l. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Bron: Jan Clarijs