Korps: Brabant-Noord, plaats: `s-Hertogenbosch 16-03-2003 Persberichten district Den Bosch

GEWAPENDE OVERVAL, VERDACHTE OPGEPAKT, Rosmalen

Zaterdagmiddag, omstreeks vier uur vond er een gewapende overval plaats op een winkelier van een aan de Dorpsstraat in Rosmalen gevestigde winkel. De overvaller kwam de winkel binnen op het moment dat er geen klanten aanwezig waren. Hij pakte onder zijn kleding twee hakbijlen en dwong de winkelier onder bedreiging daarmee de kassa te openen. Nadat hij de inhoud van kassa had bemachtigd liep de overvaller rustig de deur uit en verdween in onbekende richting. Aan de hand van het verkregen signalement rees de verdenking van de politie naar een 26-jarige inwoner van Rosmalen. Deze is zaterdagavond in zijn woonplaats aangehouden. Bij zijn aanhouding droeg hij twee hakbijlen bij zich.

AANTASTING OPENBARE ORDE, `s-Hertogenbosch

In de nacht van 15 op 16 maart waren politiemensen getuige van een ordinaire scheldpartij van een 25-jarige man uit Hedel tegen enkele medewerkers van een horecabedrijf aan de Toren in `s-Hertogenbosch. Bij het zien van de politiemensen keerde hij zich tegen hen en begon hen publiekelijk uit te schelden en te beledigen. Omdat er vanwege de toestroom van het publiek verdere wanordelijkheden dreigden is de verdachte aangehouden. Tijdens de aanhouding begon zich daar een 21-jarige man uit Ammerzoden hinderlijk mee te bemoeien. Ook hij is aangehouden. Beide verdachten zijn ingesloten op het politiebureau.

HUISELIJK GEWELD, `s-Hertogenbosch

In de nacht van 15 op 16 maart is op de Ploossche Hof in `s-Hertogenbosch een 28-jarige Bosschenaar aangehouden. De man wordt er van verdacht die nacht zijn 27-jarige vrouw te hebben mishandeld. Hij zou opzettelijk met een hard voorwerp naar haar hebben gegooid waardoor zij een hoofdwond opliep die in het ziekenhuis moest worden gehecht. De verdachte is ingesloten.

JONGEREN AANGEHOUDEN NA VERNIELINGEN, Haarsteeg

Op verdenking van het plegen van vernielingen in een plaatselijke uitgaansgelegenheid in Haarsteeg heeft de politie in de nacht van zaterdag op zondag vier jongeren uit die plaats, drie van 17 en een van 16 jaar oud, aangehouden. Zij worden er van verdacht twee sierlampen, een deel van het plafond en de behuizing van een brandslang te hebben vernield. Het kwartet is voorlopig ingesloten in het politiebureau in `s-Hertogenbosch.

AANHOUDING BIJ INBRAAK, `s-Hertogenbosch

In de nacht van 15 op 16 maart werd er ingebroken in een restaurant aan de Korte Putstraat in `s-Hertogenbosch. De gealarmeerde politie kon op heterdaad een 20-jarige inwoner van `s-Hertogenbosch als verdachte aanhouden. Een tweede bij de inbraak betrokken persoon is uit een raam gesprongen en wist te ontkomen.