Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Assen 16-03-2003
Persberichten zondag 16 maart 2003
Perspiket Ron Reinds 06-52528707 tm. 17-03-03/08.00 uur

Joyrider onder invloed de sloot in

VRIES Afgelopen nacht is op de Verlengde Noordenveldweg een 22-jarige Assenaar met zijn auto de sloot ingereden. Bij nader onderzoek bleek dat de jongeman niet in het bezit was van een rijbewijs en onder invloed verkeerde. Hij blies 370 ug/l. Tevens had hij de auto van zijn vader zonder zijn medeweten meegenomen. Hij mocht het bureau verlaten met een dagvaarding op zak.

Aanrijding met letsel

VEENHUIZEN Gistermiddag reed een 20-jarige man uit Roden in zijn auto over de Hoofdweg in de richting van Assen. Ter hoogte van de kruising met de Norgerweg wilde hij linksaf slaan in de richting van Westervelde. De man stopte om 2 autos uit tegengestelde richting voor te laten gaan die rechtdoor wilden. Een achter de man rijdende 61-jarige man uit Kropswolde zag de man stilstaan doch dacht dat hij tussen de 2 tegemoetkomende autos door wilde rijden. Deze bleef echter wachten tot beide gepasseerd waren waardoor de man uit Kropswolde tegen de stilstaande auto botste. Inzittende van de auto van de man uit Kropswolde werd met een gebroken rib overgebracht naar het AZG en de inzittende van de auto van de man uit Roden met nekklachten naar het WZA. Beide autos raakten zwaar beschadigd en werden afgesleept.

Rijden onder invloed

HOOGEVEEN Gisteravond werd een 19-jarige man uit Hoogeveen tijdens een alcoholcontrole op de Zuidwoldigerweg betrapt voor het rijden onder invloed. De man blies 260 ug/l. Hem werd een transactie aangeboden van 190 euro.

EMMEN Vannacht reed een 38-jarige man uit Klazienaveen slingerend in zijn auto over de Statenweg. Na een ademanalyse bleek dat de man 395 ug/l in zijn bloed had. Omdat er sprake was van recidive is het rijbewijs van de man ingevorderd. Er is proces-verbaal opgemaakt.

EMMEN Afgelopen nacht werd een 19-jarige man uit Nieuw Amsterdam op de Westenesscherstraat aan de kant gezet in verband met een defect achterlicht. Bij controle bleek dat de man onder invloed verkeerde. Hij blies 275 ug/l. Hij kreeg hiervoor een transactie aangeboden.

Autoinbraken

ASSEN Gisteravond is er ingebroken in een aan het Stadsbroek geparkeerde personenauto. Door een portierslot te vernielen werd de auto geopend. De autoradio-cd-speler, een aantal CDs en een gsm-carkit werd ontvreemd. Tevens werd uit een eveneens aan het Stadsbroek geparkeerde auto een radardetector inclusief houder en een autoradio-cd-speler weggenomen. De daders kwamen in de auto door een portierruit te verwijderen.

Woninginbraken

ASSEN Gistermiddag is er ingebroken in twee woningen van een appartementencomplex aan de Sluisstraat. Bij beide woningen werd de voordeur vernield. De buit bestond o.a. uit geld en sieraden.

ASSEN Gisteravond is er ingebroken in een woning aan de Henriette Ronnerstraat. Door een raam open te breken is men binnen gekomen. Diverse goederen waaronder een computer, audioset, DVD-speler en een digitale camera werden ontvreemd.

MEPPEL Gisteravond werd er ingebroken in twee woningen aan de Barend Schuurmanstraat en de Oude Boazstraat. Door toegangsdeuren te vernielen zijn de daders binnen gekomen.

De buit bestond uit een bankpas, een sleutelbos en twee mobiele telefoons.

SMILDE Een 42-jarige Smildenaar ontdekte bij thuiskomst dat er gisteravond ingebroken was in zijn woning aan de Koningin Wilhelminalaan. Om binnen te komen hebben de daders een raamkozijn vernield. Er werd een computerkast, sieraden en geld ontvreemd.

Bedrijfsinbraak

RODEN Is er ingebroken in een bedrijf aan de Transportweg. De inbraak is gebeurd tussen vrijdagavond en zaterdagmorgen. Door een raam in een loodsdeur te vernielen kwam men in het bedrijf. Er werd een gereedschapskast met diverse gereedschappen weggenomen.

Inbraak sportkantines

RODEN Werd er ingebroken in het clubgebouw van de korfbalvereniging Noordenveld aan de Borglaan. Bij de inbraak, gepleegd tussen donderdag 13 maart en gistermorgen 15 maart, werd een ruit vernield. In het gebouw werd een cd-speler, snoep en snacks weggenomen. Tevens werd er in de nacht van vrijdag op zaterdag ingebroken in de kantine van ONR aan de Hullenweg. Door een kei door de ruit van de sportkantine te gooien kwam men binnen. Er is o.a. een videorecorder en geld ontvreemd.