Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Assen 16-03-2003
Persberichten zondag 16 maart 2003 (deel 2) Perspiket Ron Reinds 06-52528707 tm. 17-03-03/08.00 uur

Winkeldiefstal

KLAZIENAVEEN Gistermiddag werd een 46-jarige vrouw uit Erica aangehouden terzake winkeldiefstal. De vrouw had bij een supermarkt aan het Van Echtenskanaal NZ haar boodschappentas gevuld met diverse goederen. Toen ze de goederen buiten in de fietstas wilde stoppen werd ze betrapt. Ze kreeg een snelrechtdagvaarding. De levensmiddelen ter waarde van 35,92 euro konden weer terug de schappen in.

Vandalisme / baldadigheid

ASSEN Vannacht klom een 17-jarige Assenaar op de overkapping van het winkelcentrum aan het Koopmansplein. De jongeman werd aangehouden en beloond met een proces-verbaal.

Woningbrand

ANNEN Gisteravond brandde een kinderkamer op de eerste etage van een woning aan de Vreding volledig uit. Het zoontje mocht zijn verjaardag van as. maandag reeds vieren samen met drie vriendjes. Daarbij werd op zijn kamer een hut van twee matrassen gebouwd. Een halogeenlamp zorgde in de hut voor verlichting. Toen de vriendjes reeds naar huis waren en de aanstaande jarige beneden speelde rook een van de ouders een brandlucht. Het interieur van de bewuste slaapkamer brandde toen al hevig. De brand werd door de brandweer geblust. Voor de familie werd in verband met de brand- en rookschade vervangende woonruimte geregeld.

HOOGEVEEN Gisteravond ontstond er op de zolder van een woning aan de Nadirlaan brand doordat de 13-jarige dochter met lucifers had gespeeld. In eerste instantie probeerden de bewoners de brand zelf te blussen doch moesten de hulp van de brandweer in roepen. De direct naast gelegen woningen liepen eveneens rook- en waterschade op. De schildpad van de familie die op de eerste verdieping gehuisvest was overleefde de brand door de rook en de hitte niet.

Belediging politieman

ROLDE Tijdens een vechtpartijtje bij een cafe aan de Hoofdstraat in Rolde heeft de politie vannacht een 18-jarige Roldenaar aangehouden. Een 16-jarige plaatsgenoot wilde dit verhinderen. Toen hem te kennen werd gegeven dat hij zich er niet mee moest bemoeien beledigde de jongeman een van de agenten. De jongeman werd hierop eveneens aangehouden. Er is proces-verbaal opgemaakt.

Horecaprojecten Emmen, Assen, Meppel, Hoogeveen, Tynaarlo en Aa en Hunze

EMMEN Afgelopen nacht was het bijzonder rustig in het centrum van Emmen. Er werden wel bekeuringen uitgeschreven voor parkeren op invalideparkeerplaatsen, parkeren op de stoep, brommen op de stadsvloer, parkeren op een taxistandplaats en wildplassers. In totaal werden 18 bekeuringen uitgeschreven.

ASSEN Ook Assen beleefde een rustige nacht en waren er geen bijzonderheden te melden.

MEPPEL Geen bijzonderheden

HOOGEVEEN Rustige nacht met weinig publiek. Werden geen overtredingen waargenomen.

TYNAARLO en AA EN HUNZE geen bijzonderheden

Tanken zonder te betalen

EMMEN Vanmiddag werd er getankt zonder te betalen bij een pompstation aan de Hondsrugweg. De betreffende auto werd kort hierna rijdende aangetroffen op de N34 ter hoogte van de afslag Dalen. De vier inzittenden, een 17 jarige bestuurder uit Dieren, een 18-jarige inzittende uit Hasselt, een 17-jarige inzittende uit Arnhem en een 15-jarige inzittende uit Deventer, werden allen aangehouden. Terzake het tanken zonder te betalen zal tegen ieder proces-verbaal opgemaakt worden. Tegen de bestuurder werd eveneens proces-verbaal opgemaakt terzake het rijden zonder rijbewijs en het rijden in een onverzekerde auto. De mannen konden zonder auto vertrekken.

Openbare dronkenschap

COEVORDEN Lag vanmorgen een 53-jarige man uit Schoonebeek lazarus in de berm van de Hoofdweg. De man kreeg een proces-verbaal voor openbare dronkenschap. Hij is door zijn zuster op zijn huisadres afgeleverd.

Voetbal is oorlog

ZWARTEMEER Vanmorgen is de voetbalwedstrijd tussen de veteranen van Zwartemeerse Boys en WKE uit Emmen in de eerste helft gestaakt. De 56-jarige uit Emmen afkomstige scheidsrechter werd door de 48-jarige uit Emmen afkomstige grensrechter van WKE beledigd waarna deze uit het veld werd gestuurd. Kort hierna ontaarde de wedstrijd in een boksring en was iederen met iedereen aan het vechten. Daarop kwam ook weer de uit het veld gestuurde grensrechter het veld in en mishandelde de scheidsrechter. Een 47-jarige speler van Zwartemeerse Boys moest zich na de vechtpartij onder doktersbehandeling stellen in verband met verwondingen aan zijn gezicht. Zowel speler als scheidsrechter hebben een afspraak gemaakt voor het doen van aangifte.