Politie Gelderland-Zuid


+ Korpsstaf











Datum 16 maart 2003

Van / afdeling Communicatie


Regionaal Persbericht




District Stad Nijmegen


Diefstal met geweld
Een 29-jarige man uit Nijmegen heeft aangifte gedaan van diefstal met geweld van zijn portemonnee. Vrijdagmiddag was de man met zijn collega op de O C Huismanstraat bezig met het afleveren van goederen. De aangever stond op zeker moment alleen in de laadruimte van de bedrijfsauto van zijn firma toen een gemaskerde man de ruimte instapte, met in zijn hand een vuurwapen. Deze man had een gebreide sjaal om zijn gezicht en een mutsje op. De gemaskerde man pakte vervolgens de portemonnee (met geldbedrag)van de aangever af, sprong de laadruimte uit en rende weg in de richting van de Banjostraat. De gewaarschuwde collega rende met een kennis vervolgens achter de overvaller aan tot zij hem kwijtraakten. Een buurtonderzoek dat de politie direct hierop ondernam, leverde niets op. Het signalement van de dader is als volgt: een blanke man rond de 20 jaar, lengte 180 cm., zwart/rood/groene muts en -sjaal om zijn hoofd, zwart/rode blouse en lichte spijkerbroek.

Achtervolging door mountainbiketeam
Een 25-jarige man uit Nijmegen is vrijdagnacht op de St. Annastraat aangehouden voor verkeersgevaarlijk gedrag. Aan het bureau bleek bij een ademanalyse dat de uitslag van 675 ugl. het toegestane maximum van 220 ugl. overschreed. Op grond hiervan kon zijn rijbewijs ingevorderd worden. Omdat de verdachte dit niet kon overhandigen is zijn personenauto in beslag genomen. Tijdens de mtb-surveillance zagen agenten de man om 02.20 uur met zeer hoge snelheid door enkele straten in het centrum rijden waarbij diverse bijna-aanrijdingen onttonden. Hierop zetten zij per fiets de achtervolging in. Met behulp van een surveillanceauto kon de verdachte worden aangehouden op de kruising met de Stijn Bysstraat.

Aanhouding na inrijden op mensen
Zaterdagmorgen is op de Wijchenseweg een 30-jarige automobilist uit Malden aangehouden voor poging doodslag cq zware mishandeling. De verdachte is in verzekering gesteld. Een 21-jarige man uit Nijmegen raakte door de aanrijding gewond. Omstreeks 00.30 uur vond er tussen enkele mannen een handgemeen plaats op de parkeerplaats aan de Wijchenseweg. Hierop werden de partijen door omstanders gescheiden. Omdat er even later weer wat tumult op de parkeerplaats was, liep een 33-jarige man in de richting van een personenauto. Deze inzittende was eerder betrokken bij het handgemeen. Op dat moment reed de bestuurder van de personenauto met zijn auto opzettelijk in de richting van de 33-jarige man. Deze sprong opzij waarna de bestuurder op een groepje inreed dat achter hem liep. Daarbij werd de 21-jarige Nijmegenaar geschept en kwam ten val. De automobilist reed vervolgens door maar kon even later worden aangehouden. De 31-jarige bestuurder uit Malden bleek onder invloed te zijn. Hij is in verzekering gesteld en heeft de strafbare feiten bekend. De 21-jarige is met pijnklachten in zijn heup en gezicht vervoert naar het CWZ waarna hij na behandeling, aangifte heeft gedaan. De 33-jarige man uit Nijmegen heeft eveneens aangifte gedaan.
De verdachte heeft tijdens het verhoor de strafbare feiten bekend.

Wedstrijd NEC- Feyenoord naar wens verlopen
De wedstrijd NEC- Feyenoord is voor de politie rustig verlopen. Vandaag, zondag, werd gekozen voor een nieuwe opzet waarbij agenten van de mobiele eenheid in koppels rondom het stadion surveilleerden. Daarbij werden fluorescerende vestjes over het uniform gedragen om de zichtbare aanwezigheid te vergroten. Tijdens de wedstrijd heeft de politie een maal de suppoosten in het stadion ondersteund, daarbij is een 23-jarige man uit Druten aangehouden voor belediging.

Dankcontrole
Tijdens een drankcontrole op de Graafseweg en St. Annastraat vrijdagavond tussen 20.00n en 03.00 uur hebben 932 passanten geblazen. Vijf automobilisten overschreden het toegestane maximum waarbij 290 ugl. het hoogt gemeten was. Een bestuurder kreeg een beschikking voor het weigeren mee te werken aan de ademtest.

Diefstal auto
Vanaf de St. Josefhof is zaterdag middag een groene Hyundai 100, kenteken VX-JG-73 weggenomen. Aangever is een 36-jarige vrouw uit Nijensleek.
Vanaf de De Ruyterstraat werd een witte Opel Corsa, kenteken TR-99-KX weggenomen. Aangeefster is een 32-jarige vrouw uit Den Bosch.
Vanaf de Geerkamp is zaterdagnacht een zwarte Audi 80, kenteken 52-JZ-RR weggenomen. Aangever is een 33-jarige Nijmegenaar.

Diefstal uit bedrijf
Zondagmorgen werd ingebroken aan de Kanunnik Boenenstraat waarbij enkele dozen met drank zijn weggenomen. De daders kwamen binnen door verbreking van een ruit. Aangever is een 25-jarige Nijmegenaar.



District Tweestromenland


Druten - Blik op veilig
Tijdens een controle, zaterdag tussen 13.30 en 15.30 uur op de van Heemstraweg in Druten en Rossum, zijn 15 bestuurders voor het niet dragen van een autogordel bekeurd.

Wijchen - inbraak bedrijvencomplex
Tussen vrijdagavond en zaterdagochtend is in diverse bedrijfspanden in een winkelcomplex aan de Nieuweweg ingebroken. Daarbij werden diverse toegangs- en tussendeuren opengebroken. Weggenomen zijn oa. een telefoon, laptop, kassa, geldbedragen, beeldscherm ordners weggenomen. Een 39-jarige man uit Nijmegen heeft aangifte gedaan.

Beneden-Leeuwen - diefstal auto
Vanaf de Zandstraat werd tussen vrijdagavond en zaterdagochtend een grijze Renault Scenic, kenteken 78-FS-KP weggenomen. Volgens de 74-jarige aangever heeft men vermoedelijk de sleutels uit de berging weggenomen en vervolgens de auto.


District De Waarden


Geldermalsen - aanrijding letsel
Zaterdag omstreeks 00.30 uur vond er een aanrijding met letsel plaats op de A15 waarbij een 28-jarige man uit Wageningen en een 43-jarige vrouw uit Rotterdam gewond raakten aan nek en rug. Ter hoogte van de afslag Meteren, uit de richting van Tiel komend, reed de 43-jarige vrouw toen zij snelheid verminderde in verband met de wegwerkzaamheden aldaar. De 28-jarige man reed daarbij achter op de personenauto van de 43-jarige waardoor de aanrijding ontstond. Beiden zijn vervoerd naar het ziekenhuis in Nieuwegein.

Culemborg - openlijk geweld
Zaterdagavond zijn 10 jongeren in de leeftijd van 15 tot 17 jaar aangehouden op de Ridderstraat. Agenten troffen de jongeren aan terwijl zij met breekijzers probeerden het pand open te breken. Na aanhouding bekenden de jongeren het feit. Allen worden naar HALT verwezen.

Buurmalsen - aanhouding na diefstal
Zaterdagnacht zijn een 25-jarige man uit Geldermalsen en een 17-jarige man uit Tricht aangehouden op de Boomgaardlaan in verband met diefstal van stijgermateriaal.
Getuigen hadden beide mannen zien slepen met materiaal vanaf een pand aan de Pastorielaan naar een auto. Aan de hand van het signalement kon de politie beide mannen even later aanhouden. Beide verdachten zijn in verzekering gesteld.

Tiel - woningbrand
Zaterdagavond woedde er brand in een woning aan de Burg. Meslaan nadat vermoedelijk een tosti-ijzer vlam had gevat. De 87-jarige bewoonster wist zelf naar buiten te komen maar voor enkele brandwondjes vervoerd naar het Rivierenland ziekenhuis. Door de aanwezigheid van de rolluiken moest de brandweer gecontroleerd blussen.


Tiel - woninginbraak
Zaterdagmiddag is ingebroken aan de Piet Mondriaanstraat waarbij geld werd weggenomen. De 37-jarige aangeefster mist geld. Men is vermoedelijk binnen gekomen door een raam dat op een kier stond.

Vuren - woninginbraak
Zaterdag werd ingebroken aan de De Tien Hont door een bovenlicht te forceren. De 81-jarige bewoonster deed aangifte. Onbekend wat vermist wordt.

Lienden - woninginbraak
Zaterdagnacht werd ingebroken aan de Betuwe Singel waarbij men vermoedelijk met een valse sleutel de woning is binnen gekomen en vermoedelijk de hond gedrogeerd heeft. De 31-jarige aangever mist een mobiele telefoon, dvd-speler, videoapparatuur, fototoestel en een horloge.



Postbus 9109
6500 HL Nijmegen
Telefoon (024) 327 60 05
Fax (024) 327 63 39 ---- --