Ingezonden persbericht


VUGHTSE SPORTCLUB PRINS HENDRIK

AFDELING ATLETIEK EN TRIM

PERSBERICHT

Vught, 16 maart 2003

Groninger studenten winnen 11e editie van Vughtse Ekiden

De lopers van de Groningse studentenatletiekvereniging Vitalis hebben zondag 16 maart in Vught de Ekiden gewonnen. Het zestal had over 42 kilometer en 195 meter exact 1 minuut voorsprong op het snelste team van de organiserende vereniging, Prins Hendrik. De studenten trokken in de persoon van Stefan IJmker de vijfde etappe de winst naar zich toe, waarna de ploeg in de zesde etappe in een totaaltijd van 2 uur 14 minuten en 37 seconden kon finishen. Daarmee won Vitalis eveneens het Nederlands kampioenschap voor Studententeams. De wedstrijdlopers van Prins Hendrik verloren voor de tweede maal in 3 jaar de Ekiden in eigen huis. Wel wonnen ze al vijf maal de nationale titel. Zondag 6 april zal een sterker team deze titel verdedigen bij het Nederlandse kampioenschappen in Zwolle.

In de Ekiden loopt een zestal lopers de marathonafstand van 42195 meter met het doorgeven van de tasuki. Deze sjerp stamt, net als de Ekiden, uit de Japanse loopsport. In Vught namen 74 ploegen deel dit jaar.

Volgend jaar organiseert Prins Hendrik zondag 21 maart het NK Ekiden.
* Polsstokhoogspringster Monique de Wilt (26) heeft bij de Wereldindoorkampioenschappen Indoor in Birmingham een teleurstellende prestatie afgeleverd. Ze haalde in de kwalificatiewedstrijden van zaterdag 15 maart haar aanvangshoogte van 4,10 meter niet. Daarmee werd ze laatste, en gedeeld 14e in een veld van 18 vrouwen. In de finale zondagmiddag 16 maart won de Russische Feofanova met een nieuwe wereldrecord van 4,80 meter. De Wilt kwalificeerde zich 4 weken geleden met haar Nederlands record van 4,45 meter, tijdens de Nederlandse indoorkampioenschappen in Gent. Voor de Prins Hendrik-atlete was het het tweede WK Indoor; vier jaar geleden werd ze in het Japanse Maebashi gedeeld 17e.

EINDE BERICHT

NOOT VOOR DE REDACTIE (