Gemeente Loppersum

Wethouders delen regentonnen en compostbakken uit

WETHOUDERS GEMEENTE LOPPERSUM DELEN REGENTONNEN EN COMPOSTBAKKEN UIT

Wethouders Jan de Heer en Jan Boer delen op maandag 17 maart 2003, om 17.00 uur compostbakken en regentonnen uit aan de bewoners van het bestemmingsplan Wirdumerweg te Loppersum. Zij doen dit bij de woning aan Veldzicht 17 te Loppersum.

Duurzaamheid

De gemeente Loppersum stelt de regentonnen en compostbakken gratis beschikbaar aan deze bewoners. Deze goederen maken onderdeel uit van de subsidies voor duurzaam bouwen die de gemeente heeft ingesteld. Duurzaamheid is een kernbegrip in het bestemmingsplan Wirdumerweg.

In het projectmatige deel van de nieuwbouw is het duurzaam bouwen in samenwerking met bouwbedrijf Veenstra gerealiseerd. Zo is bij de bouw van deze projectmatige woningen gebruik gemaakt van duurzame materialen en zijn de woningen voorzien van zonnecollectoren.

Om ook voor de vrije kavels het duurzaam bouwen te stimuleren heeft de gemeente subsidies ingesteld voor o.a. zonneboiler, waterbesparend toilet en groene erfafscheiding van inheemse soorten.

Twee fases

Op dit moment is een gedeelte van de huizen in het nieuwbouwplan al bewoond. Daarom is besloten om het uitdelen van de regentonnen en compostbakken in twee fases te doen. De huidige bewoners ontvangen 17 maart een regenton en compostbak en nieuwe bewoners krijgen de regenton en de compostbak bij de oplevering van hun huis.
---