Ministerie van Defensie

---

Goede prestaties Defensie Topsporters

17-03-2003

Defensie Topsporters hebben het afgelopen weekeinde prima resultaten behaald bij de verschillende wedstrijden waar ze in actie kwamen. Judoka Daniëlle Vriezema won zaterdag (15 maart) in Praag een gouden medaille bij het A-toernooi in de gewichtsklasse tot 63 kilogram. Claudia Zwiers was in Praag zondag goed voor een zilveren medaille in haar gewichtsklasse. Atleet Bram Som werd bij het WK indoor in de Britse plaats Birmingham vijfde op de 800 meter en floret-schermster Indra Angad-Gaur haalde in Salzburg (Oostenrijk) een prima negende plaats.

Vriezema bleef in de finale de meerdere van de Russische Zarajeva. Na haar zege op de Russin was de vierde overwinning in een A-toernooi een feit. Eerder won Vriezema in Warschau (2001), Den Bosch (1999) en Praag (1997). Claudia Zwiers moest in de finale van haar eindstrijd in de klasse tot 78 kilo haar meerdere erkennen in de Duitse Ute Kühnen. Desondanks kon ze met een zilveren plak terug kijken op een prima prestatie. Oorspronkelijk zou Mark Huizinga in Praag terugkeren op de tatami na een blessure, een griepaanval betekende echter dat de Vlaardinger nog even geduld moet hebben.

Bram Som stoomde bij het wereldkampioenschap indoor in het Engelse Birmingham via een prima voorronde en halve finale zonder probleem door naar de finale. Zijn tijd zondag, 1.47.00 was beter dan die van vrijdag (1.48.40) en zaterdag (1.47.57) en bleek uiteindelijk goed voor een vijfde plaats. Winnaar werd de Amerikaan David Krummenacker met een tijd van 1.45.69.

De wereldbekerwedstrijd in het Oostenrijkse Salzburg waar floret-schermster Indra Angad-Gaur dit weekeinde in actie kwam, was de eerste waarvan de behaalde punten blijven staan voor de kwalificatie voor de Olympische Spelen. Angad-Gaur slaagde er niet in zich bij de laatste acht van de wedstrijd te schermen. In de achtste finale bleek de Duitse Sabine Bauer te sterk voor de Nederlandse, die door een eerdere griepaanval nog kracht te kort kwam. De negende plaats betekent echter dat ze geen punten verloor, wat dus op zich weer positief is. Het toernooi in Salzburg werd gewonnen door de Russin Youcheva.