Korps: Groningen, plaats: Diverse 17-03-2003
Persberichten Regiopolitie Groningen
Maandag 17 maart 2003

Dagelijkse berichten

Groningen: onbekende man op straat gevonden
De politie kreeg zondagnacht een telefoontje van een buurtbewoonster dat er op de Hyacintstraat een man op de straat lag. De man was niet meer aanspreekbaar en slechts gekleed in een broek, t-shirt met korte mouwen en sokken. Hij is onderkoeld naar het ziekenhuis gebracht. De man had geen spullen bij zich waarmee de politie zijn identiteit kon vaststellen.

Groningen: fietsendief betrapt
Een 33-jarige man uit Groningen werd zondagavond door de eigenaar van een fiets die gestald stond in de Vinkenstraat betrapt bij het morrelen aan de fiets. Hij werd door de gewaarschuwde politie aangehouden en naar het bureau gebracht. De man was onder invloed van alcohol. Na verhoor is hij op vrije voeten gesteld.

Groningen: voetganger aangereden door automobilist Bij het oversteken van een zebrapad op de Korreweg werd zondagavond een 49-jarige voetganger uit Groningen aangereden door een 45-jarige automobilist uit Groningen. De automobilist had de voetganger over het hoofd gezien. Het slachtoffer werd met hoofd-, been- en heupletsel naar het ziekenhuis gebracht.

Groningen: wildplasser beboet
Agenten zagen zondagochtend dat een 26-jarige Stadjer tegen een stapel terrasstoelen op de Grote Markt stond te plassen. De man, die enigszins wazig overkwam, werd meegenomen naar het bureau. Toen daar zijn juiste identiteit was vastgesteld kreeg hij een bon voor wildplassen.

Groningen: verkeerscontroles
Een 36-jarige automobilist uit Groningen werd zondagmiddag op de Beneluxweg betrapt met een snelheid van 126 km per uur. De limiet ligt op 70 km per uur zodat het rijbewijs van de Stadjer werd ingevorderd (56 km te snel). Zondagnacht werd met de lasergun de snelheid van 15 voertuigen op het Damsterdiep gemeten. Er werden vier overtredingen gemeten. Hoogste snelheid bedroeg 91 km per uur.

BERICHTEN REGIO KOMEN ZO DADELIJK

Inlichtingen, Afdeling Communicatie, 0900 - 8844 (lokaal tarief)