Gemeente Langedijk


Langedijk op zoek naar kandidaten denktank
17 maart 2003

Op initiatief van de raadsfractie van de ChristenUnie wordt in Langedijk een discussie gestart over normen en waarden. In die discussie gaat het om vragen als: hoe gaan we met elkaar om? Is er voldoende respect voor alle mensen? Voelen we ons veilig? Wat zijn onze ideaalbeelden (de waarden)? En waar liggen daarbinnen de grenzen van goed of fout (de normen)? Gemeente Langedijk wil graag weten wat ze kan doen om de naleving van waarden en normen te verbeteren. Daarom wordt een groep inwoners bijeengebracht, die hierover aan de gemeente gaat adviseren. Voor deze denktank worden nog mensen gezocht.

Voor een deel is de denktank al samengesteld. Er komen vertegenwoordigers in vanuit de horeca, raad van kerken en islamitische gemeenschap, onderwijs, gezondheidszorg, jeugdpanel, ouderen en humanistisch verbond. Naast deze betrokken organisaties ziet de gemeente ook graag drie inwoners van Langedijk plaatsnemen in de denktank. Ook wordt nog gezocht naar twee vertegenwoordigers vanuit het verenigingsleven. Bijvoorbeeld uit een sportvereniging en een culturele vereniging. Gemeente Langedijk roept belangstellenden op zich te melden voor deelname.

Daarom nodigt gemeente Langedijk geĂŻnteresseerde inwoners uit zich te melden voor deelname aan de denktank Normen en Waarden. Tot uiterlijk 25 maart kan men zich schriftelijk aanmelden bij gemeente Langedijk, t.a.v. afdeling Communicatie, Postbus 15, 1723 ZG Noord-Scharwoude. Als er meer dan twee aanmeldingen zijn, vindt selectie plaats door middel van loting.