FNV

Cursus `Van werkdruk naar werkplezier'
Waar gaat het over in de cursus?

Over het voorkomen van te hoge werkdruk wordt veel geschreven en gepraat. Werkdruk op zich is niet ongezond, maar te langdurig een te hoge belasting wel, zeker wanneer u weinig mogelijkheden heeft om daarin verandering aan te brengen. Vakbond en ondernemingsraad komen in beeld als oorzaken in de organisatie van het werk zitten. In de cursus ligt de nadruk op uw persoonlijke manier van denken en doen in relatie tot werkdruk.

* In de cursus krijgt u informatie over wat werkdruk is en wat oorzaken van werkdruk zijn. U leert signalen te herkennen van ongezond opgelopen werkdruk bij uzelf of bij collega's.
* U krijgt zicht op de manier waarop u zelf omgaat met werkdruk en handvatten om werkdruk niet te hoog op te laten lopen en om plezier in uw werk te houden of terug te halen.
* U krijgt methoden aangereikt hoe u anders met tijd kunt omgaan en tips op het gebied van timemanagement zoals uitleg over de gouden regel `doe het nu'.

* U past een denkmodel toe waardoor u uw denken zo kunt sturen dat u effectiever kunt handelen.

* U oefent om tijdig nee te zeggen en krijgt tips hoe u voor uw eigen belang kunt opkomen met oog voor het belang van de ander.
* Aan het eind maakt u een stappenplan om ook na de cursus inspanning en ontspanning in balans te houden.

In een cursus kunnen we uw werksituatie niet veranderen, wel kunnen we u handvatten aanreiken waarmee u uw eigen veerkracht versterkt, uw eigen regelmogelijkheden vergroot en met meer energie en plezier uw werk kan doen.

De cursus start in de week van 17 maart en omvat vijf bijeenkomsten van 19.30 uur tot ongeveer 22.00 uur. We starten in 22 plaatsen in Nederland. Vraag voor een overzicht de folder aan.

U werkt in een groep tien tot twaalf deelnemers. De cursussen worden door ervaren vrijwilligers begeleid. Zij zijn daartoe getraind door opleiders van FNV Formaat.

Voor wie?

De cursus `Van werkdruk naar werkplezier' is geschikt voor u, als u meer wilt weten over werkdruk met het doel uw kwaliteit van werken te vergroten en daar zelf een actieve rol in te spelen.

De cursus is niet bedoeld voor mensen die al enige tijd overwerkt thuis zijn of burn-out zijn geraakt.

Kosten

De cursus `Van werkdruk naar werkplezier' kost voor leden van een van de FNV-bonden EUR 29,-. Niet FNV-leden betalen EUR 64,-.

U ontvangt een certificaat als u de cursus heeft afgerond.

Aanmelden

U kunt zich voor deze cursus aanmelden door de folder aan te vragen bij het secretariaat. In deze folder vind u een aanmeldingsformulier.

Secretariaat Ledenscholing: Tel: 0348-497 204

Fax: 0348-497 104

E-mail: secretariaat.ledenscholing@fnvformaat.nl

Kijk ook eens op: http://www.fnvformaat.nl/ledenscholing.htm voor nog meer voordelige cursussen!!