Gemeente Bolsward



Openbare bijeenkomst plannen broerekerk

Zoals u ongetwijfeld uit de media al begrepen hebt, zijn er plannen ontwikkeld met betrekking tot de toekomst van de Broerekerk. Deze plannen gaan met name over een overkapping en restauratie van dit oudste gebouw van de stad.
De middeleeuwse kloosterkerk, die uitgebrand is in 1980, is als ruïne een van de grootste bezienswaardigheden in onze provincie. Jaarlijks wordt de monumentale kerk, dankzij bijdragen van Rijksmonumentenzorg en gemeente, voor verder verval behoed. De Stichting Vrienden van de Broerekerk is opgericht om de middeleeuwse kloosterkerk te conserveren en beschikbaar te stellen voor uiteenlopende activiteiten.
De kerststal is daar een van.

Samenwerking tussen gemeentebestuur en de Vrienden van de Broerekerk heeft geleid tot het verstrekken van een gerichte opdracht aan het Lemster architectenkantoor Jelle de Jong.>BR> Dit heeft plannen ontwikkeld voor o.m. een overkapping van het gebouw. Uit een van de voorstellen heeft het college, in samenspraak met de Vrienden, een keuze gemaakt.
Het is de bedoeling dat deze plannen aan belangstellenden getoond worden.

U wordt daarom uitgenodigd kennis te nemen van de plannen. Deze presentatie vindt plaats op maandag 17 maart, aanvang 20.00 uur, in De Doele.
De presentatie zal worden verzorgd door het architectenbureau Jelle de Jong, de gemeente Bolsward en de Stichting Vrienden van de Broerekerk.