PERSBERICHT
06/03/2003

Scotch single malt whisky society awards 2003
voor Restaurant 't Koetshuys te Oostherhout en slijterij Wines & Whiskies te Delft

De Scotch Single Malt Whisky Society heeft voor 2003 twee opmerkelijke award-winnaars genomineerd. Eigenaar Maurice Maas van 't Koetshuys te Oostherhout ontvangt op maandag 17 maart in zijn eigen restaurant de Scotch Single Malt Whisky Award 2003 vanwege het grote assortiment Schotse Single Malt Whisky's dat hij voert en vanwege zijn grote productkennis. De Slijters Award 2003 gaat naar de heer Arjan de Jong van Wines & Whiskies te Delft. De burgemeester van Oosterhout, mevrouw W.H. Huijbregts-Schidon, zal de Awards persoonlijk aan beide heren, die hun sporen op het gebied van promotie van Scotch Single Malt Whisky ruimschoots hebben verdiend, overhandigen.

In 1998 is door de Society de Scotch Single Malt Whisky Award ingesteld. Het is een onderscheiding voor horecagelegenheden en slijters die een uitgebreid assortiment Schotse Malt Whisky's voeren en die hun klanten en/of gasten adequaat informeren over deze bijzonder productgroep. Tot op heden is de Scotch Single Malt Whisky Award vier keer uitgereikt. In 1998 aan The Balmoral Pub van het Doelen Hotel in Amsterdam, in 1999 aan Willem Ham van Whiskybar Het Kompas op Texel, in 2000 aan Kasteel Landgoed Engelenburg te Brummen en in 2001 aan Schots Restaurant Hielander te Alkmaar. Drie maal eerder is de Award uitgereikt aan een slijter. In 1999 aan Whisky-en Wijnhandel Verhaar te Bilthoven, in 2000 aan Whiskyslijterij De Koning te 's Hertogenbosch en in 2001 aan Slijterij Gall & Gall Exclusief te Amsterdam.

Scotch Single Malt Whisky Awards 2003
17 maart 2003 om 16.30 uur
't Koetshuys te Oostherhout

De Scotch Single Malt Whisky Society
De Scotch Single Malt Whisky Society (SSMW Society) heeft als doel de kennis en bekendheid van Scotch Single Malt Whisky in Nederland te vergroten. De vereniging is op 19 november 1990 opgericht door de belangrijkste whisky-importeurs van Nederland. Voor meer informatie over de SSMW Society, de Nosing & Tastings en de Whisky Trails, zie ook www.ssmwsociety.nl